William

William

Onze William is een hele speciale kater. Wil je weten waarom? Lees dan beslist zijn levensverhaal:

William is in zeer kritieke toestand gevonden door een groep mensen. Hij lag helemaal overstuur en met verschrikkelijk veel pijn aan zijn poot achter een stel containers. De mensen hoorden hem hard miauwen, een schreeuw om hulp. Gelukkig hebben deze mensen snel gehandeld en hem naar de plaatselijke dierenarts gebracht. Deze mensen verdienen daarvoor een groot compliment. Als ze William niet hadden geholpen had hij het niet overleefd.

De dierenarts zag direct dat de rechter achterpoot erg was aangedaan en besloot deze te amputeren. Helaas stond deze dierenarts niet al te hoog aangeschreven en heeft de amputatie dan ook niet volgens de procedure uitgevoerd. Dit was sterk in het nadeel voor William, hij bleef achter met drie pootjes én een behoorlijke wondinfectie op de plek waar zijn pootje was geamputeerd. Arme William, hij had al zoveel te verduren gehad. Dit kon er ook nog wel bij. Gelukkig kreeg onze Liliya hier hoogte van en is direct naar de dierenarts gegaan. Ze besloot om William mee te nemen en hem verder te behandelen bij haar eigen dierenarts.  

Gelukkig kon de infectie met succes behandeld worden. We zijn inmiddels een behoorlijke periode verder. William moest in het begin erg wennen aan het feit dat hij nog maar drie pootjes heeft. Er zijn katten die in deze situatie bij de pakken neer gaan zitten. William niet, hij is tenslotte een echte stoere zwarte kater. Dat imago wilde hij beslist niet verliezen. Er zijn in de opvang natuurlijk ook veel vrouwtjes waar hij indruk op moest maken 🙂  

William is ontzettend lief en rustig. Het liefst is hij de gehele dag omringd door mensen om vervolgens lekker veel aandacht te krijgen. Rennen en spelen is soms nog een beetje lastig voor hem, maar dat is een kwestie van wennen. De verwachting is dat hij zjn pootje spoedig helemaal niet meer zal missen.

Spelen vind William niet zoveel aan. “Waarom zou je gaan spelen als je ook ongegeneerd op de grond kan gaan liggen?”  Aldus de gedachte van William. Hij heeft groot gelijk, als hij prompt voor de voeten van de vrijwilligers gaat liggen krijgt hij vanzelf aandacht en knuffels. De vrijwilligers moeten hier altijd erg om lachen.

William vindt het fijn om met andere katten samen te wonen en zou kattenvriendje of -vriendinnetje dan ook heel leuk vinden. Een huishouden met kinderen is geen enkel probleem. Of William ook goed met honden kan opschieten is onbekend. William wil graag naar buiten maar gezien zijn handicapje is is het niet verstandig hem vrij te laten rondwandelen in de wijde wereld. We zoeken een huisje met een katveilige en dus afgeschermde tuin. Wij willen dat William zich nergens meer zorgen over hoeft te maken.

Ben jij het baasje met een hart van goud? En kun je William verzekeren van het heerlijkste kattenleven dat hij zo verdient?