Tutu

Tutu

Tutu is een schitterende jonge zwarte kater uit Zuid-Spanje die een bijzonder baasje zoekt. Hij is nieuwsgierig, aanhankelijk en speels. Met zijn voorgeschiedenis is dat heel bijzonder want kleine Tutu werd als kitten van de straat gered, waar hij het zeker niet had overleefd. Hij is gevonden met ontstoken oogjes en ondanks de medische zorg vanuit het asiel kon zijn zicht helaas niet meer worden gered. Zijn oogjes heeft hij wel kunnen behouden en die hebben op dit moment geen extra zorg zorg.

Aan zijn slechte start in het leven heeft Tutu ook chronische niesziekte (variant calici) overgehouden. Uiteraard is hij behandeld toen hij ziek was en hij is nu weer vol energie en levenslust. Wel betekent het dat Tutu’s gezondheid goed moet worden gemonitord, wat overigens natuurlijk voor alle katten geldt. Ook kan het calicivirus besmettelijk zijn voor andere katten, als die een verminderde weerstand hebben. Daarom plaatsen we Tutu graag als enige kat.

Ondanks zijn visuele beperking is Tutu heel vrolijk en speels. Hij heeft totaal geen last van zijn blindheid. Sterker nog, hij is heel nieuwsgierig en ontdekt de wereld op zijn eigen manier. Zijn opvangmoeder noemt hem een lief, ondeugend aapje, dat zich graag verstopt en dan ineens tevoorschijn springt. Ze geeft aan dat Tutu graag met speelgoedmuisjes en -balletjes speelt en graag met je knuffelt. Tutu is dol op aandacht dus kinderen zijn voor hem geen enkel probleem. Vanwege zijn slechte zicht kan hij niet naar buiten maar geen nood: hij vermaakt zich binnen prima! (lees ook het verhaal van Calvin).

Mag Tutu bij jou in een gouden mandje een mooi leven leiden?