Tomás & Pepe

Tomás & Pepe

Pepe & Tomás zijn geboren in een badplaatsje. Volgens de buurtbewoners waren ze er “ineens”. Ze hebben de lente en zomer doorgebracht bij een lief Spaans stel. Ze kregen lekker eten en mochten ook in huis slapen. Vanaf het najaar werd het echter moeilijk, want de badplaats is dan zo goed als verlaten en ook het Spaanse echtpaar kwam alleen nog in het weekend. Ze sliepen onder afgedekt tuinmeubilair en in een schuurtje dat open stond. Gelukkig kwam onze Syl naast hen wonen en al gauw verhuisden de mannen naar haar veranda. Ze kregen een gezellig warm huisje met een bedje, mandjes, speelgoed en elke dag lekker eten en drinken. Syl woont echter een groot deel van het jaar in Nederland en heeft ook al meerdere dieren, en dus kon zij de jongens helaas niet houden.

De broers wonen nu in een fijn opvanggezin in Amsterdam en doen het daar geweldig. Ze zijn allebei ontzettend lief en zachtaardig. Je kunt ze gewoon lekker oppakken voor een knuffel en dan zetten ze meteen hun spinmotortje aan. Ze komen zelf ook voor knuffels, lekker bij je op schoot of naast je op de bank. Echte knuffelaars zijn het. De jongens zijn altijd samen geweest en houden oneindig veel van elkaar. Ze doen alles samen en we zoeken dan ook een huisje waar voor altijd samen mogen blijven.

Pepe is iets speelser dan Tomás maar beiden zijn niet heel erg van het spelen. Ook Pepe moet je een beetje uitdagen met een muis aan een hengeltje voordat hij begint te spelen. Maar als hij dan speelt vindt hij het ook geweldig. Tomás kijkt dan vanuit zijn mandje toe en draait zich nog eens om voor een tukje; hij is liever lui dan moe.

Beide jongens zijn heel goed met andere katten. Ze hebben zelfs de zorg voor twee kittens op zich genomen toen de moederpoes ineens spoorloos verdween. Ze hielden de kittens warm, leerden ze kat te zijn en deelden hun eten met ze. Ze leefden als een lief klein gezinnetje samen. Ze kunnen dus prima in een gezin met meerdere katten wonen. Maar zo lang ze elkaar hebben zijn ze gelukkig en kunnen ze ook gewoon met zijn tweetjes zijn. Een rustige hond die goed gewend is aan katten is geen enkel probleem. Of ze het fijn vinden om met kinderen te wonen weten we niet, maar rustige wat oudere kinderen moeten geen probleem zijn voor de jongens.

Tomás en Pepe willen wel graag naar buiten en doen dan ook graag een wandelingetje of een tukje onder een struik. Ze gaan nooit ver uit de buurt maar we zoeken toch een thuis in een heel rustig buurtje of op het platteland waar ze er veilig op uit kunnen.