Teddy

Teddy

Teddy is een mooie jonge kater uit Spanje. Hij zit nu in Amsterdam in de opvang.

Deze lieve rode jongen hing altijd rond bij een supermarkt in een plaatsje aan de Costa Blanca. Daar werden hij en zijn vrienden gevoerd door vrijwilligers. Op een gegeven moment begonnen Teddy’s kattenvrienden spoorloos te verdwijnen. Het werd al snel duidelijk dat de dieren werden vergiftigd! Teddy is in allerijl van de straat gehaald en in de noodopvang gekomen. Kort geleden stapte hij op het vliegtuig en vloog richting zijn nieuwe opvangplek in Amsterdam. Daar vond deze kleine jongen al snel zijn draai. Hij bleek een echt ‘mensenmens’ en een waar knuffeldier. Teddy is dol op de aandacht en knuffels van mensen. Hij zoekt je op en laat zich lekker aanhalen. Daarbij spint hij keihard en babbelt hij met je.

Teddy is volgens zijn paspoort nu 1 jaar maar dat is een schatting. We denken dat hij eigenlijk 7-8 maanden oud is want hij lijkt nog niet helemaal te zijn volgroeid en hij is echt nog, bij wijze van spreken, een jonge hond. Hij is erg actief en speels. Graag gaat hij in de weer met de krabpaal of rent achter een balletje aan. Een hengeltje met een speeltje eraan is ook favoriet. Na het spelen kan Teddy overigens uren rustig liggen te soezen op een zacht dekentje en is hij de bekende gezellige theemuts.

Met andere katten is onze Ted minder goed. Hij wil duidelijk de baas zijn en probeert andere katten ervan te overtuigen dat hij dat ook is. Daarom denken we dat Teddy op zijn best is in een huisje waar hij de enige kat is en waar hij zijn territorium en de aandacht van zijn baasje(s) niet hoeft te delen. Teddy is een echte buitenkat dus na de noodzakelijke gewenningsperiode binnenshuis (minimaal 8 weken), zou hij graag naar buiten kunnen. Daar zal hij mogelijk met andere katten gaan optrekken. Het naar buiten gaan moet natuurlijk wel rustig en veilig worden opgebouwd.

We weten niet hoe Teddy met honden of andere dieren omgaat want die heeft hij nog niet ontmoet, en ook jonge kinderen zijn hem onbekend. Nu is Teddy nog jong en speels en dat kan spannend zijn voor jonge kinderen. We schatten in dat als wat oudere kinderen, vanaf een jaar op 12, hem rustig benaderen het goed zou moeten gaan.

Bij wie mag deze heerlijke jonge kater zijn tentje komen opslaan?