Sunshine

Sunshine

Sunshine, ons zonnetje in huis.

Sunshine is een prachtige kat, zowel van buiten als van binnen. Ze heeft Siamees bloed en door haar uiterlijke schoonheid werd ze als jonge poes al snel door iemand in huis genomen. Die was dol op haar en heeft haar goed verzorgd want Sunshine heeft goede ervaringen met mensen opgedaan. Ze is dol op knuffelen, houdt van opgetild worden en komt graag op schoot. Een heerlijke poes dus.

Maar in Spanje zijn mensen toch vaak onverschillig over hun dieren en haar mensen vonden het niet nodig om Sunshine te steriliseren. Toen ze krols werd is ze een keer ontsnapt en heeft een leuke kater gevonden. Sunshine heeft kittens gekregen, en dat wilde haar familie niet. Ze hebben Sunshine op straat gezet. Ze is gevonden door bewoners van een appartement, die haar naar het asiel hebben gebracht, Het was duidelijk dat ze kort daarvoor babies had gekregen maar die waren niet bij. We kunnen alleen maar gokken wat er met de kittens is gebeurd, maar dat zal niet veel goeds zijn. In het asiel kreeg Sunshine een borstontsteking omdat ze haar melk niet kwijt kon. Heel vervelend, maar ook haar redding. Want ze werd naar de dierenarts gebracht en die belde Kerrie: deze lieve poes is een huispoes geweest en haar terugbrengen naar het asiel is niet goed voor haar. Kerrie heeft daarom opvang voor Sunshine gevonden.

De naam Sunshine heeft ze gekregen omdat ze zo’n zonnig karakter heeft, vriendelijk tegen iedereen, makkelijk in de omgang. Ze kan samenleven met een andere rustige kat of hond. Kinderen zijn geen enkel probleem, die vindt ze leuk, hoe meer mensen hoe beter.

Een veilige buitenruimte zou fijn zijn, want Sunshine is jong en speelt graag, maar ze kan ook als binnenpoes als ze maar genoeg menselijke aandacht krijgt.

Bij wie mag ze haar zonnetje laten schijnen?