Sunny & Snowy

Sunny & Snowy

Sunny & Snowy zijn al in Nederland, je kunt ze uiteraard bezoeken in Wijchen!

Heb je wel eens een onafscheidelijk poezen duo gezien? Snowy en Sunny zijn zo’n onafscheidelijk stel.  Een vrijwilliger van de opvang maakte voor het eerst kennis met dit duo op straat. Helaas waren de omstandigheden niet zo best. De weg was er druk, het weer was guur, en er was weinig tot geen fatsoenlijk voedsel te vinden. Snowy en Sunny sliepen veelal in de berm, maar dat was erg gevaarlijk. De vrijwilliger besloot het duo mee naar de opvang te nemen. Dit was een zeer verstandige keus, het tweetal bloeide in een mum van tijd op.

Inmiddels zitten Snowy en Sunny in Nederland in de opvang en het gaat heel goed met ze. Er is enkel één gemis……een liefdevol en stabiel baasje waar ze de rest van hun leven samen oud mogen worden. Oftewel: hun gouden mandje.

Snowy haar naam zegt alles, prachtig wit en heldere ogen. Snowy is een special tiger, ze hoort helaas niet meer zo goed. We merken dat ze heel veel houvast heeft aan Sunny. Als Sunny laat blijken dat iets “goed” is, zal Snowy volledig in vertrouwen volgen. Ze zijn echt maatjes voor het leven. Misschien kun je zelfs zeggen dat ze elkaar nodig hebben. In goede en slechte tijden. Deze hebben ze beide gekend.

Sunny is een zonnetje, een mooie witte vacht met een paar kleine details in grijs. Ze zijn qua karakter bijna identiek aan elkaar. Sunny speelt heel veel met Snowy, dan gaan ze samen rennen of klimmen in de krabpaal. Het wordt nooit te wild, het duo kan namelijk ook heerlijk samen slapen. Dan kruipen ze tegen elkaar aan en kroelen bij het leven.

Snowy en Sunny zijn beide echte knuffelschootkatten. Een van de vrijwilligers van de opvang zit in een rolstoel. Snowy en Sunny zitten heel graag bij haar op schoot. Het liefst tegelijk, daar zorgen ze wel voor. In de opvang zijn meer dieren en daar gaat het duo heel erg sociaal mee om.

Zoals al eerder beschreven hebben Sunny en Snowy elkaar echt nodig. We zoeken een huishouden waar ze beslist samen kunnen blijven. Sunny en Snowy kunnen overweg met honden want die zijn er op het opvangadres ook. Oudere, rustige tieners moeten ook geen enkel probleem zijn. Kleine kinderen zijn in verband met de doofheid van Snowy geen goede match.

Het duo wil heel graag naar buiten en hebben echt een lekker tuintje nodig. Dan kunnen ze heerlijk een frisse neus halen en buiten spelen. Het is belangrijk dat de tuin veilig is afgesloten, een dove poes vrij op straat laten rondwandelen is een te groot risico uiteraard.

Ben jij het baasje dat eindeloos wil knuffelen?