Spicy

Spicy

Haar naam doet het misschien niet helemaal vermoeden maar Spicy is een rustige jonge poes. Ze leefde als kitten in haar eentje in een toeristenresort. In het hoogseizoen kreeg ze voedsel en aandacht van de hotel- en restaurantgasten. Na de zomer was het resort op een paar werknemers na helemaal verlaten en moest Spicy het in haar eentje zien te redden. Ze was vaak in de buurt van een restaurant en werd gelukkig gevonden door een serveerster die ervoor zorgde dat Spicy in de opvang terecht kwam. Als ze dat niet had gedaan, had Spicy het zeker niet overleefd.

Als kitten speelde Spicy nog weleens met de andere katten maar nu ze wat ouder is, ligt ze graag lang en vaak op het bed of in de krabpaal. Ze wil misschien wel spelen, net als de andere katten in de opvang, maar Spicy durft het nog niet zo goed. De drukte van de andere dieren is haar misschien een beetje teveel, waardoor ze zich een beetje afzijdig houdt. We vermoeden dat ze meer durft te ontspannen en zich zekerder zal voelen als ze in een rustig huishouden terecht komt, waar er wel een of twee sociale kattenvriendjes zijn waaraan ze zich kan optrekken.

Jonge kinderen (jonger dan 10 jaar) passen niet goed bij Spicy. Met andere, sociale katten kan ze goed overweg, als het er dus maar niet teveel zijn. Rustige, sociale honden kan ze ook prima hebben. Een buitenruimte heeft Spicy niet per se nodig.

Ondanks haar huidige onzekerheid haalt Spicy niet uit naar mensen of dieren en bijten doet ze ook niet. Ze kan ook gewoon bij je op schoot zitten en laat zich dan lekker aanhalen. Van onverwachte bewegingen houdt ze niet want daar schrikt ze nu nog erg van. Ze moet je echt even leren kennen en te vertrouwen; dan durft ze zich meer te ontspannen.

Spicy heeft alles in zich om een lief maatje voor je te zijn, als je haar maar wat tijd, geduld en liefde geeft. Wie wil dat aan dit lieve, mooie meisje geven?