Simba

Simba

Simba zit in Wijchen in de opvang.

Deze prachtige jongen telt 5 lentes en is precies wat je van een rode kater verwacht: een stoere, forse kerel. Hij is in Egypte gevonden. Hij leefde op straat en werd meegenomen naar het asiel. Helaas werd hij daar geplaagd door andere katten. Dat maakt dat hij dominante katten eng vindt maar het des te leuker vindt om de zwakkere katjes de stuipen op het lijf te jagen.

Simba heeft vanwege zijn leven op straat erg moeten wennen aan mensen. Hij wil graag aandacht maar durft zich niet zo goed te geven. Van optillen houdt hij (nog) niet, dat is hem véél te eng en hij durft ook niet op schoot. Maar deze verlegen knul strengelt wel graag zijn lijfje om je benen heen. Dat is een uitnodiging om hem eens lekker te aaien. Simba kan daar enorm van genieten.

Simba is gezond, gecastreerd, gechipt, gecheckt op FIV en Felv, heeft alle vaccinaties die nodig zijn gehad en is nu klaar voor een warm mandje in een liefdevolle omgeving; Een nieuw thuis waar hij zich veilig kan voelen. Hoewel hij honden best spannend vindt, kan hij er prima mee leven. Zolang ze maar geen contact met hem zoeken. Tot op de dag van vandaag leeft hij in een opvang met honden. Simba kan samen met een andere kat wonen. Deze kat moet dan wel zelfverzekerd, rustig en stabiel zijn en zéker niet dominant. Maar met absolute stipnotering staat een huisje, waar lieve mensen wonen die hem voldoende aandacht willen en kunnen schenken, op zijn wensenlijstje.

Simba vindt het lekker om even naar buiten te gaan. Hij is het buitenleven nu eenmaal gewend. De tuin of het balkon moet echt wel veilig zijn zodat hij niet kan ontsnappen of vallen.

Wie valt voor deze stoere, wat verlegen, kerel?