Rita

Rita

Hallo lieve Nederlanders, maak kennis met Rita.
Rita heeft een tijdlang op straat gewoond en is tijdens een sterilisatie-actie van de gemeente gesteriliseerd. Ze kwam elke dag naar de voederplaats en vroeg om knuffels, terwijl de andere katten het eten op aten. Na drie dagen afwezigheid verscheen ze plotseling voor de opvang, roepend om hulp. Ze verkeerde in een erbarmelijke staat, was uitgedroogd en sterk vermagerd. Tijdens het onderzoek bij de dierenarts bleek ze bloedarmoede te hebben en dat de sterilisatie wond was gaan ontsteken. Gelukkig is daar nu helemaal van hersteld.

Omdat ze bang is van de andere katten in de opvang, zit ze nu in een apart kamertje. Maar ze blijft bang, omdat ze de andere katten kan horen. Maar als er eenmaal een mens haar kamer binnenkomt, is ze dat vergeten en komt ze naar je toe om te worden geknuffeld. Als ze moet kiezen tussen 5 minuten knuffelen of eten, dan kiest ze voor knuffelen.

Rita hunkert naar een nieuw thuis, waar ze enig kat is en wordt omringd door liefde en aandacht. En het zou fijn zijn, als dat thuis een veilig balkon of tuin heeft, want dat vindt ze heerlijk. Wel heeft ze even tijd nodig, om aan haar nieuwe omgeving en mensen te wennen. Staat haar gouden mandje bij jou?