Portokal

Portokal

Op een koude dag stond een poes te miauwen voor een winkeltje. De winkelier liet haar binnen en maakte een warm bed in een kartonnendoos. Al snel wilde de poes weer naar buiten dus de winkelier liet haar de winkel weer uit. Ze was echter al snel weer terug, met een pasgeboren kitten. Natuurlijk mochten ze weer binnenkomen. De poes legde haar kleintje in de doos en wilde direct weer naar buiten…. Jawel, ze kwam terug met een tweede kitten, en later met een derde! De winkelier wist dat ze vier katten niet kon houden en belde in het rond voor hulp. Gelukkig konden ze alle vier veilig in de opvang bij Liliya.

Een van de kittens was Portokal ofwel ‘sinaasappeltje’ in het Bulgaars. Een lief en speels jongetje én een echte charmeur. Hij is zo aandoenlijk dat hij het zelf waarschijnlijk ook weet. Zodra je binnenkomt verleidt hij je met zijn lieve koppie en dan kun je niet anders dan hem lekker knuffelen. Hij vindt het heerlijk om op je schoot te kruipen voor een uitgebreide knuffelsessie.

Portokal is ook gek op spelen. Hij speelt graag met andere katten of met zijn mensen maar kan zich ook heel goed alleen met een balletje vermaken. Met de andere katten in de opvang leeft Portokal heel fijn samen. Hij speelt met ze, knuffelt en slaapt met ze. We zoeken dan ook een thuis waar hij een leuk kattenmaatje heeft. Honden zijn geen enkel probleem voor hem en kinderen vindt hij ook leuk. Een heel makkelijk mannetje!

Portokal is een binnenkat: hij is nog nooit buiten geweest en is heel gelukkig binnen bij zijn familie. Een echt veilig balkon of omheinde tuin zou leuk zijn, maar is dus niet per se nodig.