Piya

Piya

Piya is een vrolijk meisje met een triest verhaal. Ze woonde bij een familie die haar in een kooi hield. Maandenlang, dag in, dag uit zat ze als een vogeltje in dat kooitje. Toen de familie er genoeg van had, werd ze op social media aangeboden. Gratis afhalen. Liliya zag de post, wachtte af in de hoop dat er iemand de kleine meid zou ophalen. Toen er na dagen wachten nog niemand had gereageerd heeft ze Piya opgehaald.

Piya woont nu veilig en vrij bij Liliya in de opvang. Ze moest even wennen, want haar ervaring met mensen was niet bepaald geweldig. Toen ze doorhad dat deze mensen het goed met haar voor hadden werd ze haar lieve, vrolijke en knuffelige zelf. Ze zal in een nieuwe omgeving waarschijnlijk weer even de spreekwoordelijke kat uit de boom kijken. Maar zodra ze weer snapt dat ze veilig is en niet weer in een kooitje gestopt wordt is ze je beste knuffelige vriendinnetje.

Helaas kreeg Piya het nogmaals voor de kiezen. Ze werd erg ziek na haar sterilisatie: haar bloeddruk daalde toen zo erg dat ze een bloedtransfusie moest krijgen. Met veel liefde en zorg is dit sterke meisje er weer helemaal bovenop gekomen.

Met de andere katten in de opvang leeft Piya heel fijn samen maar ze kan ook als enige poes heel gelukkig zijn. Als haar familie maar lekker met haar knuffelt en speelt natuurlijk. Wat oudere rustige kinderen vindt Piya heel gezellig en hoewel het niet is getest zou een rustige hond ook geen probleem moeten zijn.

Piya is een echte binnenkat; ze is nog nooit buiten geweest en is liever lekker binnen bij haar mensen. Als een balkon of tuin aanwezig is dient dit katveilig te zijn, dus afgeschermd zodat Piya niet vrij naar buiten kan.