Pelikan & Shura

Pelikan & Shura

Shura werd als kitten mishandeld en naar de opvang gebracht met een gewond pootje waar ze veel pijn aan had. Haar pootje is genezen, maar haar vertrouwen in mensen heeft een flinke deuk opgelopen. In de opvang is ze helemaal verliefd geworden op Pelikan. Hij is in de opvang gebracht met een geblokkeerde speekselklier. Met een simpele chirurgische ingreep is dat gelukkig verholpen.

Pelikan is een rustige kat en de steun en toeverlaat van Shura. Daarom willen ze ook samen oud worden. Ze zullen allebei wel even tijd nodig hebben om te wennen in een onbekende omgeving. Pelikan kan dat hij in het begin laten blijken door wat kribbig te reageren op aandacht. Als hij eenmaal op zijn gemak is, is het een lieve schat. Shura is na haar vreselijke ervaring als kitten in eerste instantie op haar hoede en kan dan soms uit angst blazen. Als je laat blijken dat ze veilig is bij jou door haar lieve aandacht te geven zal ze daar heel blij en kalm van worden en zelfs op haar manier voor je zingen… Pelikan en Shura schrikken van onverwachte bewegingen en harde geluiden dus in een huis met kinderen zullen ze zich niet thuis voelen. Zolang ze elkaar hebben is hun leven bij jou compleet. Ze zijn allebei gewend om met honden om te gaan.

Pelikan en Shura zijn niet erg speels en hoeven ook niet naar buiten. Pelikan vindt het wel fijn om soms even van de frisse lucht te kunnen genieten. Mogen zij bij jou in een gouden mandje happily ever after genieten?