Paolo & Vasilisa

Paolo & Vasilisa

Paolo werd samen met zes andere katten – waaronder zijn broer Misje – door zijn baasje verlaten in een leegstaand huis. Gelukkig kwamen de buren hoorde de buren na een aantal dagen gemauw en gepiep en kwamen in. De katten werden uit het huis bevrijd en met wat extra krachtvoer waren ze er zo weer bovenop. Vasilisa werd ooit gevonden op straat. Een lieve oudere dame nam haar mee naar huis en daar mocht ze blijven. Ze had het heel fijn: .een warm huisje, lekker eten en een lief baasje. Samen met haar zes vriendjes was zij heel gelukkig. Toen de oudere dame overleed beleven de katten alleen achter, niemand kon of wilde voor hen zorgen en ze werden naar de opvang gebracht. Paolo en Vasilisa wonen nu allebei bij een van de asielmedewerkers en zijn daar dikke vriendjes geworden. Ze slapen graag samen en vinden het heel gezellig met elkaar. We zoeken dan ook een huisje waar ze voor altijd samen mogen blijven.

Paolo is een rustige jongen van ongeveer 4 of 5 jaar oud. Zo’n lekker relaxt type dat gelukkig is als zijn familie maar van hem houdt en knuffelt. Hij kijkt eerst even de spreekwoordelijke kat uit de boom maar het is al gauw goed. En dan is het echt goed ook; Paolo is een grote knuffelkont en dol op aandacht. Hij kruipt graag bij je op schoot om samen TV te kijken of lekker op je warme schoot in slaap te vallen. Onder het genot van een uitgebreide knuffel natuurlijk. Paolo is nog best speels voor zijn leeftijd. Alleen, met andere katten of met zijn mensen; een spelletje op zijn tijd vindt hij geweldig.

Vasilisa is ook ongeveer 4 of 5 jaar oud. Ze doet het prima in het opvanggezin maar vindt het er wel een beetje druk met zoveel katten. Ze houdt erg van rust en dat met zoveel katten moeilijk te krijgen. Harde geluiden vindt ze nog eng, dan zoekt ze een rustig plekje op of kruipt lekker bij haar vriendje Paolo. Een rustig gezin zou echt heerlijk zijn voor haar. Ook Vasilisa zal even de kat uit de boom kijken, en aanzien wat Paolo er allemaal van vindt. Als ze op haar gemakje is en weet dat het goed is komt ze ook lekker naar je toe voor een knuffel. Net als Paolo kruipt ze dan ook lekker bij je op schoot, of ligt naast je te genieten.. Spelen doet ze niet zo vaak maar je kunt haar af en toe betrappen op een leuk gek momentje.

Honden zijn geen probleem als ze rustig zijn en goed gewend aan katten. We weten niet of Paolo en Vasilisa het fijn vinden om met kleine kinderen te wonen maar oudere, rustige tieners zouden geen probleem moeten zijn voor dit lieve stel. Ze hoeven beide niet per se naar buiten, lekker binnen bij hun mensen hebben ze het net zo fijn. Een katveilig balkon of tuintje in een rustige buurt is natuurlijk altijd lekker.