Paco & Lucas

Paco & Lucas

Paco en Lucas zijn twee mooie grote rode katers die hun hele tweejarige leven samen zijn geweest. Ze zijn op straat geboren, of in elk geval als kittens op straat terecht gekomen en leefden in een kattenkolonie. Daar kregen ze eten van mensen maar geen persoonlijke aandacht. De kattenkolonie moest worden “opgeruimd” omdat er huizen gebouwd gingen worden op die grond, dus de katten moesten weg. Paco en Lucas zijn samen in opvang gekomen, maar konden daar niet lang blijven. Ze zijn van opvangadres naar opvangadres gegaan en hebben daar flink onder geleden. Ze hebben moeite om zich aan mensen “te geven” omdat ze er van uit gaan dat ze die mensen toch weer kwijt raken. Dat is niet zo gek gedacht, want dat is ze steeds gebeurd.

Momenteel zitten ze bij een opvanggezin waar ze wat langer zitten. En daar komen ze een beetje tot rust. Ze leven vrij en vrolijk in huis, spelen en eten goed. Net als andere huiskatten. Ze zijn niet heel bang voor mensen maar leven gewoon in huis en zitten bij de mensen in de kamer. Alleen durven ze zich nog niet echt te laten aaien of optillen door mensen. Maar met de tijd en als iemand geduld heeft, dan komt dat waarschijnlijk ook nog wel. Ze zijn niet agressief, maar alleen bang dat ze iets naars gebeurd. Het zijn twee lieve grote katers waar echt geen kwaad in zit, maar die wat meer tijd nodig hebben.

Ze kunnen goed overweg met andere katten maar spelen vooral met elkaar. Met honden kunnen ze ook samenleven, als die honden aan katten gewend zijn.

Kleine kinderen is niet zo’n succes voor ze omdat die onverwachte bewegingen maken waar de jongens van zullen schrikken maar oudere kinderen, vanaf een jaar of 12, dat moet lukken.

Een veilige (dus afgezette) tuin, terras of balkon kunnen ze waarderen maar ze willen niet echt naar buiten. Alleen af en toe een frisse neus halen.

Wie geeft deze twee schatten eindelijk de kans om te genieten van het huisdierenbestaan?