Opal & Billy

Opal & Billy

Opal en Billy zijn allebei bescheiden en zachtaardige katten.

Ze zitten samen in opvang en zijn daar direct de beste vriendjes geworden. Ze slapen samen en liggen graag bij elkaar. pal speelt graag. Billy was eerst te verlegen om te spelen maar inmiddels vindt hij spelen ook geweldig. Het liefst speelt hij samen met Opal, achter een muisje of balletje aanrennen vinden ze allebei heel leuk.

Billy is afkomstig van iemand die katten “verzamelde”. Ze had zoveel katten in huis dat ze ze niet de aandacht kon geven die ze verdienen. Daarom heeft het even geduurd voordat hij door had dat mensen leuk en lief kunnen zijn. Inmiddels in de opvang begint hij dat wel te zien en zoekt hij voorzichtig “zijn mens” op. Hij is nog wat verlegen maar het wel fijn vindt om geaaid te worden. Optillen vindt hij nog niet leuk. Maar als hij je kent en je de kamer binnenkomt dan wrijft hij tegen je benen aan en hij vindt het ook geweldig om op zijn rug te liggen en zijn buik te laten aaien door “zijn mens”.

Opal is gedumpt in het asiel nadat ze eerst een huis gehad heeft. Ze was heel erg ongelukkig en verlegen in het asiel, het arme meisje begreep iet wat haar overkomen was. Ze zit nu een paar weken in opvang en heeft veel meer vertrouwen gekregen. Haar levenslust is terug en ze verstopt zich niet meer als er nieuwe mensen binnenkomen. Ze komt nu naast “haar mens” op de bank zitten. Inmiddels geniet ze echt van aaitjes en vindt het ook niet meer zo erg om af en toe is te worden opgetild. Ze ligt graag naast haar mens en slaapt ’s nachts graag heerlijk in bed, samen met Billy. Voor beide katten geldt dat ze erg lief en zachtaardig zijn. Als ze schrikken zullen ze zich verstoppen maar ze zullen nooit uithalen.

Beide katten hebben dus even tijd nodig om te wennen en we zoeken daarom een rustig huisje voor ze met mensen die ze de tijd gunnen om te wennen. Grotere kinderen zijn geen probleem en ook een rustige hond zal wel wennen. We plaatsen deze katten dus bij voorkeur als duo. Ze kunnen ook overweg met andere vriendelijke katten.

Het zijn beide binnenkatten. Tijd is voor deze prachtige katten dus het toverwoord. Wie gunt ze de tijd om te wennen en heeft hun forever home voor ze?