Nick

Nick

Nick woont in Oekraïne en is nu ‘veilig’ in de zin dat hij voedsel krijgt en niet meer door mensen geslagen of weggeschopt kan worden op straat. Ook is hij uit de regen, wind en sneeuw. Toch is zijn leefsituatie nog steeds heel moeilijk. Er zijn talloze zwerfkatten die opgevangen moeten worden en doordat gezonde en zieke katten van elkaar moeten worden gescheiden, leven veel te veel katten in te krappe leefruimtes. Ook is het voor de vrijwilligers altijd vreselijk moeilijk om voldoende financiële middelen bijeen te schrapen voor voedsel en medische verzorging. Met zo veel katten is dat bijna onmogelijk. Nick maakt in Oekraïne vrijwel geen kans om geadopteerd te worden. Daarom kan hij alleen maar hopen op een warme mand in Nederland of België.

Nick en zijn broertje Fozzi leefden onder erbarmelijke omstandigheden bij een man en een vrouw die hen als speelgoed beschouwden. In het huis waren geen sanitaire voorzieningen. Soms kregen de broertjes weken lang niet te eten en moesten overleven van het weinige voedsel dat de buurtbewoners hen gaven. Eenmaal in de opvang van Aleysa waren ze helemaal uitgeput en erg bang.

Nu is Nick weer opgebloeid tot een brutale en grappige kat. Hij geeft niet om speeltjes, maar vindt altijd wel een manier om komische dingen te doen. Hij heeft een dominant karakter en kan niet goed met andere katten opschieten. In de opvang moet hij daarom ook in zijn hok blijven, waar hij heel ongelukkig van wordt. Met honden is hij ook niet erg op zijn gemak. Maar aan de andere kant is hij dol op mensen, van heel jong tot oud. Met hen toont hij zijn lieve, beschermende  en aanhankelijke kant. Als je hem aandacht geeft gaat hij lekker spinnen. Hij wil heel graag jouw enige maatje zijn. Mag Nick zijn hok verruilen voor een gouden mandje bij jou?

Bekijk ook de pagina Haal een Little Tiger of een Little Wolve uit de bittere kou!