Nepty

Nepty

Soms is het leven oneerlijk. Nepty bijvoorbeeld is een heel lief poezenmeisje dat helaas door haar vorige eigenaar gedumpt is in het asiel toen ze net geen kitten meer was. Waarom weten we niet, ze is lief voor iedereen en mooi en had niets verkeerds gedaan.
Nepty hoopte een nieuw huisje te vinden vanuit het asiel want daar kwamen regelmatig mensen kijken voor een poes. Maar helaas, ze kozen de langharige katten of de Siamezen, of kittens. En Nepty was geen kitten meer en geen raskat, hoewel ze een mooie en bijzondere vacht heeft. Dus Nepty bleef zitten, maand na maand.

Tot overmaat van ramp werd het asiel zo vol dat er geen plek meer was voor alle katten en Nepty in een bench werd gezet. Daar kreeg ze wel verzorging en een dagelijkse aai, maar ze miste aandacht en ruimte om te spelen. Bijna TWEE JAAR lang heeft ze in die bench gezeten, een hok van nog geen meter groot. Zo oneerlijk voor dit arme meisje.

Gelukkig zag Manuela haar zitten. Die zag hoe lief dit meisje was en hoe ze snakte naar aandacht. Manuela heeft opvang voor Nepty gevonden en sinds een paar maanden zit Nepty niet meer in haar kooi. Ze geniet met volle teugen van de vrijheid en de ruimte. En van de mensen die voor haar zorgen. Ze is altijd bij haar mensen, wil meedoen met alles, komt direct aan lopen als ze haar mensen ziet en is heel graag om ze heen. Ze is nieuwsgierig, actief, speels en heel erg lief. Ze komt op schoot en wil gewoon zo graag bij je zijn.
Nepty kan geplaatst worden bij kinderen en kan met katten en honden samenwonen. Maar ze kan ook als enige kat in huis. Eigenlijk is ze een ideale poes.

Maar er dreigt weer onheil: het opvanggezin in Spanje gaat verhuizen en dat betekent dat ze Nepty vanaf september niet meer kunnen opvangen. We willen natuurlijk niet dat Nepty weer terug moet naar het asiel. Dus we zoeken met spoed een fijn huisje voor dit lieve meisje. En dan nu een huis waar ze altijd mag blijven. Dat heeft ze wel verdiend, toch?