Nala

Nala

Lieve mooie Nala. Wat is er in het verleden met je gebeurd? Die vraag blijft voor ons allen onbeantwoord. Een feit is dat het heel heftig geweest moet zijn. Liliya vond Nala totaal in paniek op straat, ze bibberde en in haar prachtige oogjes kon je de pure angst aflezen. Ze besloot meteen om Nala mee te nemen naar haar opvang om haar daar verder te verzorgen, maar dat viel nog niet mee. Nala was zo bang dat ze Liliya uit angst zelfs beet. Nala kreeg in de opvang vers voer en water voorgeschoteld, helaas kreeg de arme meid niets door haar keel. Ze heeft drie volledige dagen niet bewogen of gegeten. Liliya maakte zich erg veel zorgen, en bleef zoveel mogelijk in haar buurt.

De dagen gingen voorbij en Nala begon steeds meer haar draai te vinden in de opvang en bijten heeft ze nooit meer gedaan. Ze bleek juist heel erg lief. De eerste dagen lag ze lekker hoog op een kussentje, vanaf dit punt kon ze alles goed bekijken. Is het beneden op de grond wel veilig? Is iedereen daar beneden wel te vertrouwen? Ligt er geen gevaar op de loer? Dit waren allemaal overwegingen voor Nala. Gelukkig kwam daar de dag dat Nala zich tussen de andere katjes begaf. Dat ging hartstikke goed. Nala gaat namelijk superlief om met alle andere katjes. Als de andere katjes wild gingen spelen dan trok Nala zich nog graag even terug. Ze houdt niet zo van “wild” en spelen. Ze gaat liever ergens rustig liggen en genieten van de omgeving, de geluidjes die ze hoort, of het zonnetje dat lekker op haar rug schijnt. Inmiddels zijn er veel meer andere katten bijgekomen en daar raakt Nala erg gestresst van. We zoeken dan ook met spoed een rustig huisje voor haar. 

De vrijwilligers in het asiel tillen Nala weleens op hun schoot, maar daar vindt ze niet zoveel aan.  Ze wil de vrijheid voelen dat ze op elk moment kan gaan en staan waar ze wil.  Op schoot voelt voor nu nog te benauwd maar dit kan wellicht in een rustige omgeving worden opgebouwd. Als Nala op de grond ligt, of rustig naast je op de bank mag je haar wel heerlijk aaien. Daar geniet ze met volle teugen van, en kroelt en spint dan zacht. Ze is echt heel erg lief voor de vrijwilligers in het asiel en geeft ze tijdens het aaien wel eens een rustig en liefdevol kopje.

Voor onze Nala is het heel belangrijk dat ze een huisje krijgt waar veel rust heerst. Ze heeft niet echt een kattenvriendje of poezenvriendinnetje nodig om gelukkig te zijn. Als er een maatje is dat net zo rustig is dan Nala zelf dan is dat natuurlijk prima. Doordat Nala zo op die rust gesteld is, is het niet verstandig om haar in een gezin te plaatsen met kinderen of honden. Zo heel af en toe als ze schrikt van onverwachtheden wil ze wel eens een angst-beetje geven. Nala vindt het fijn om buiten te zijn, een katveilige tuin of balkon is daarom een must.

Als je Nala niet teveel pusht, haar de ruimte en de stabiliteit geeft, dan krijg je een schat van een poes! Heb jij een vertrouwd en rustig mandje over voor Nala?