Moose

Moose

“Miaaaaaauw“. Dit was het geluid dat een vrouw uit Bulgarije al dagen hoorde. Ze liep wat rond in haar tuin om te kijken waar het geluid vandaan kwam. Uiteindelijk vond ze drie pasgeboren katjes, die in zeer slechte toestand verkeerden. De katjes waren erg benauwd, sterk vermagerd en hadden vrijwel geen energie. De moeder van de katjes had helaas de benen genomen. Waarschijnlijk was ze zelf ziek en heeft haar baby’s besmet. De vrouw schrok hier ontzettend van en besloot de katjes alle drie mee te nemen naar huis.

Na een tijdje besloot ze om nieuwe huisjes voor de katjes te zoeken. Het zusje werd al snel opgehaald door een echtpaar. Moose en zijn broertje Kay bleven over. Onze Liliya kende de vrouw en besloot langs te gaan om de broertjes te bezoeken. Ze zag direct dat Moose en Kay aan niesziekte leden. Ze vroeg of ze het stel mee mocht nemen naar haar opvang om daar de juiste behandeling te bieden, en gelukkig mocht dat. Goed nieuws: met de gezondheid van Moose en broer gaat het nu hartstikke goed! Ze zijn 100% genezen.

Helaas is het zelfvertrouwen van Moose wat beschadigd door alles wat er is gebeurd. Hij heeft zoveel heftige en verschillende indrukken op moeten doen als kitten dat hij nieuwe situaties nu heel spannend vindt. Volkomen te begrijpen! Toen hij net in de opvang kwam keek hij dus eerst een tijdje de kat uit de boom. Hij verschool zich af en toe lekker in klim-huisjes en kartonnen dozen op de grond. Vanaf dat punt kon hij de situatie goed bekijken. Dit duurde een paar dagen. Na een tijdje voelde het voor hem vertrouwd en kwam tevoorschijn.

Liliya benaderde hem rustig en streelde hem zacht over zijn mooie wit-zwarte lijfje. En wat blijkt? Het is een reuze knuffelkont! Als je hem knuffelt voelt hij zich veilig. Liliya is dol op Moose en geeft hem soms een extra snoepje of een lekkere kattenstick. Dit heeft hij wel verdiend. Inmiddels speelt hij veel met de andere katten en zijn broertje Kay. De kartonnen dozen op de grond en de speel- en klimhuisjes waar hij zich soms lekker in mag terug trekken blijven voor Moose belangrijk. Wij hopen dat Moose deze gelegenheid ook krijgt bij zijn nieuwe baasje.

Voor onze lieve Moose zoeken wij een huishouden waar hij beslist een kattenvriendje of -vriendinnetje krijgt. Er is een mogelijkheid om zijn broertje Kay te adopteren zodat ze samen verder kunnen spelen. Maar een ander katje is ook prima. Moose kan goed opschieten met kinderen en met honden. Voor Moose is veiligheid en stabiliteit belangrijk. Hij hoeft niet per se naar buiten maar als er een tuin of balkon (liefst katveilig) is, zal hij af en toe graag een fris neusje halen.

Gun jij knuffelkont Moose een stabiele omgeving waarin hij zich 100% veilig voelt?