Momo

Momo

Momo woonde op straat en werd daar zo goed en zo kwaad als het ging verzorgd door een lieve oudere dame. Ze zorgde voor eten, drinken en in de winter maakte ze een warm plekje voor hem. Voor een zwerfkat had Momo het erger kunnen treffen. Op een dag ontdekte de dame dat Momo niet meer in zijn nek aangeraakt wilde worden. Ze ontdekte een groot en pijnlijk abces. De dame sloeg alarm en gelukkig kon onze Alyesa de arme jongen helpen. Bij de dierenarts bleek dat Momo gebeten was door een teek en het wondje was gaan ontsteken. Het deed uiteraard pijn, maar het was niet ernstig.

Alyesa nam Momo mee naar haar huis om hem daar te verzorgen. Hij is nu dankzij haar liefdevolle verzorging een gezonde jongeman. En wat is hij prachtig met die heerlijke langharige vacht. Door het verschil in lengte van de vacht op zijn wangen en nek heeft hij echt een uniek koppie. Momo woont nog steeds bij Alyesa en geniet van het leven in huis. Hij hoeft dan ook niet meer per se naar buiten. Een echt katveilig balkon of katveilige tuin is natuurlijk altijd leuk maar dus niet echt nodig. Momo is dol op mensen van alle leeftijden en een echte knuffelkont. Hij vindt het heerlijk om zich lekker bij je op schoot te nestelen en dan onder het genot van een knuffel in slaap te vallen. Hij is ook lekker nieuwsgierig en volgt je door het huis. Voor een spelletje is hij ook altijd in. Het muisje aan het hengeltje proberen te vangen, achter een balletje aan of met de andere katten ravotten; Momo vindt het heerlijk.

Met de andere katten in het gezin leeft Momo heel leuk en gezellig samen. Hij vindt het af en toe lekker om even een momentje voor zichzelf te hebben, maar zou zijn vriendjes niet willen missen. Honden die goed gewend zijn aan katten vindt hij ook heel gezellig. Een hele makkelijke, lieve jongen die graag bij je in de buurt is. Heb jij een gezellig, warm mandje voor Momo?