Ming

Ming

Onze Ming uit Bulgarije is een schitterende Perzische dame. Haar leeftijd is een schatting. Ze is onafhankelijk van geest en stelt prijs op haar eigen domein. Ze is niet van het delen van ruimte, voer of kattenbak met andere dieren; daarvan raakt ze gestresst. Ze is niet agressief maar wordt duidelijk ongelukkig van andere katten of honden. Ze is op haar best als enig huisdier. Alleen met een heel rustige kat of hond zou ze kunnen samenleven maar dus liever niet.

Naar mensen toe is ze ronduit charmant: ze is heel aanhankelijk, dol op knuffelen en spint de hele tijd, zelfs in haar slaap. Ze houdt van aandacht van mensen, in een rustig huishouden. Lekker languit loungen is een favoriete hobby van Ming. Opgetild worden vindt Ming niet okee. Als ze het ergens niet mee eens is, laat ze dat horen: dan klaagt ze een beetje.

Ming werd door de lokale dierenbescherming gevonden terwijl ze op straat zwierf. Haar mooie lange haren waren zo slecht verzorgd dat ze moesten worden afgeschoren, maar gelukkig komt die mooie vacht gewoon weer terug. In Bulgarije meldde ineens iemand zich bij de dierenbescherming voor Ming, met de mededeling dat het zijn kat was, maar daar heeft Liliya een stokje voor gestoken: Ming was niet gechipt en had geen paspoort, en een diertje dat op straat zwerft wordt sowieso niet goed verzorgd. Ming is met Liliya meegegaan naar haar opvang en dus gered van wat ongetwijfeld een hard straatleven zou zijn geweest. Het gaat nu uitstekend met haar.

Voor Ming zoeken we een baasje dat haar eigenzinnige en onafhankelijke karakter waardeert en respecteert. Jonge kinderen en Ming zijn geen goede combinatie. Een buitenruimte heeft ze niet per se nodig, maar het is natuurlijk altijd fijn als er een veilige tuin of een veilig balkon is.

Mag deze koninklijke dame bij jou komen spinnen?