Milash

Milash

Hallo lieve Nederlanders, dit is Milash.

Milash woont nog in Oekraïne en is nu ‘veilig’ in de zin dat hij voedsel krijgt en niet meer door mensen geslagen of weggeschopt kan worden op straat. Ook is hij uit de regen, wind en sneeuw. Toch is zijn leefsituatie nog steeds heel moeilijk. Er zijn talloze zwerfkatten die opgevangen moeten worden en doordat gezonde en zieke katten van elkaar moeten worden gescheiden, leven veel te veel katten in te krappe leefruimtes. Ook is het voor de vrijwilligers altijd vreselijk moeilijk om voldoende financiële middelen bijeen te schrapen voor voedsel en medische verzorging. Met zo veel katten is dat bijna onmogelijk. Milash maakt in Oekraïne vrijwel geen kans om geadopteerd te worden. Daarom kan hij alleen maar hopen op een warme mand in Nederland of België.

Als Milash op tijd een lief opvanggezin, of, liever nog, een fijne eigen familie vindt kan hij  al op 20 januari naar Nederland komen. Hij heeft dan al zijn inentingen gehad, en is gechipt, ontwormd en ontvlooid.

Milash werd samen met zijn zusje door kinderen op straat gevonden en naar de opvang gebracht. Daar bleken ze beide de niesziekte te hebben. Maar met een goede antibiotica kuur zijn ze nu volledig genezen.
Milash is een vrolijke kleine jongen, die dol is op spelen. Maar nog doller op mensen, groot en klein. Hij kan het goed vinden met andere katten, maar heeft ze niet echt nodig, hoewel een speelkameraadje om kattenkwaad mee uit te halen altijd fijn is. Hij vindt honden geen probleem. Omdat hij nog heel jong is, zal hij ook geen problemen hebben met kinderen, mits ouder dan 5 jaar. En Milash hoeft niet naar buiten, maar vindt het wel lekker om via een op een kier staande deur of raam van de frisse lucht te genieten.

Krijgt Milash bij jou een warm mandje?

Bekijk ook de pagina Haal een Little Tiger of een Little Wolve uit de bittere kou!