Michel

Michel

Mooie rood-witte Michel een een grote schat! Hij is een vrolijke Frans die het liefst de hele dag met je knuffelt en speelt. Michel is een vrolijke en energieke jonge kater die ook graag mag ‘kletsen’. Zo energiek als hij nu is, zo zwaar heeft hij het gehad… Michel leefde in een kattenkolonie en had daar een maatje waar hij altijd mee optrok. De katten werden gevoerd door mensen uit de buurt. Toen het asiel in Ayamonte werd gebeld, waren Michel en zijn vriendje er slecht aan toe. Het maatje overleed helaas kort daarna ook. Michel had overduidelijk een klap op of tegen zijn hoofd gehad. Dat zie je nog een beetje aan zijn oogje.

In oktober afgelopen is Michel aan zijn neus geopereerd omdat er in het rechterneusgat een ontsteking zat en een poliep werd gevonden. Bij nader onderzoek bleek dat hij chronische niesziekte (rhinitis) heeft. Hij heeft antibiotica en ontstekingsremmers gehad en kwam er weer goed bovenop. Hij is al maanden zonder symptomen en gewoon een energiek baasje. Met de andere katten in de opvang leeft hij helemaal zonder problemen samen. Wel moet er worden opgepast met vocht en kou want dan kan de rhinitis terugkomen en moet die worden behandeld. In januari is Michel aan zijn traanklier geopereerd omdat die opgezet was.

Michel is sinds zijn operaties het toonbeeld van vrolijkheid en energie. Hij is dol op mensen en is totaal niet eenkennig: hij ligt graag in ieders armen. Hij spint altijd en knuffelt zich suf. Dit gezelligheidsdier kan met alles en iedereen overweg: jonge en oude mensen, honden en andere katten. Hij heeft ook zeker een maatje nodig in zijn nieuwe huisje. Michel haalt graag af en toe een frisse neus, op een katveilig (dus afgeschermd) balkon.

Michel is een van de favorieten van de vrijwilligers van het asiel. Ze zijn allemaal dol op hem en zoeken voor hem een bijzonder baasje, dat van deze grappenmaker weet te genieten en goed voor hem wil zorgen. Ben jij dat speciale baasje voor dit speciale Spanjaardje?