Mattie

Mattie

Onze Mattie is een schitterende ‘grande dame’. Deze Bulgaarse schone verblijft op dit moment in Zoetermeer.

Mattie heeft in de zomer van dit jaar een heel goed huisje gevonden in Nederland. Ondanks alle goede zorgen blijkt dat Mattie niet gelukkig is in een huis met meerdere katten en honden. Mattie bloeit op van een ervaren kattenbaasje dat heel veel tijd voor haar heeft, en het liefst ook voor haar alleen. Met bloedend hart zoeken haar baasjes dus een nieuw huisje voor haar. Ze willen het beste voor Mattie.

Mattie is geen schootkat en heeft ook even tijd nodig om mensen te vertrouwen. In Bulgarije is ze gebruikt als ‘speeltje’ voor een kind. Ook heeft men met haar willen fokken maar dat is niet gelukt; daarom wilde men haar daarna maar op straat zetten. Niet zo vreemd dus dat Mattie eerst even de kat uit de boom kijkt. Als ze je eenmaal kent, is ze graag bij je en wordt ze graag geaaid. Ze ‘praat’ ook tegen je. Onze diva geeft het wel aan als ze geen zin meer heeft in aaien. Ze is dol op kartonnen dozen: ze ligt er graag op of in. Ook houdt ze van eten en speelt ze graag met een ‘hengeltje’ of met een lasertje. Matiie blijkt blaasgruis te hebben.

Dat is op zich niets ernstigs als ze dieetvoer krijgt. Als ze dat niet krijgt moet ze heel vaak plassen en dat doet dan pijn. Ze kan het beste als enige kat in huis leven of met maximaal 1 rustige andere kat. Mattie zal zich bescheiden opstellen naar de andere kat. Als ze de kat echt heel leuk vindt kan ze zelfs gaan spelen. Als ze de kat niet zo leuk vindt zal ze hem ontlopen. Als die haar toch opzoekt mauwt of blaast ze maar ze zal niet vechten. Een rustige kat past dus het best bij haar; geen drukke kat die wild speelt want dat vindt ze eng. Mattie vertrouwt vrouwen sneller dan mannen; kennelijk heeft ze slechte ervaringen met mannen. Ze is niet geschikt voor kleine kinderen want die vindt ze te druk. Tenslotte is Mattie een echte binnenkat.

Deze lieve, eigengereide Britse korthaar wil een Brexit; heb jij een lekker rustig mandje voor haar?