Manchas

Manchas

Manchas is in zijn eentje gevonden toen hij ongeveer 1,5 jaar oud was. Hij is naar het asiel in San Vicente gebracht. Hij was erg bang en kwam niet graag zijn kennel uit. Na enige tijd is hij naar het asiel in Castalla gekomen. Daar kon hij zich vrijer bewegen en hij draaide al gauw mee in de grote groep honden. Nog steeds is Manchas wat timide maar als hij je kent laat hij zich graag knuffelen. Vreemden vindt hij nu nog maar lastig. We denken dat hij in een huis wel snel bijdraait en ook vreemde mensen leert vertrouwen.

Manchas gaat graag mee wandelen met de vrijwilligers. Hij loopt heel goed mee aan de lijn. Hij trekt niet en is altijd blij dat hij mee mag. Hij is gek op de koekjes die de vrijwilligsters bij zich hebben. Hij is werkelijk een schat van een hond. Hij is rustig, sociaal met de andere honden en met mensen die hij kent. Hij heeft niet echt een jachtinstinct, loopt niet overmatig te snuffelen bij het uitlaten. Wat oudere en niet te drukke kinderen die weten hoe met honden om te gaan zijn geen enkel probleem voor Manchas.

Een tijdje heeft Manchas zich niet lekker gevoeld in het asiel. Dat was toen een erg dominante hond in zijn kennel zat. Hij kwam zijn kennel niet meer uit als hij naar buiten mocht. Zodra die dominante hond weg was ging Manchas ook weer naar buiten. Hij voelt zich dus duidelijk niet op zijn gemak met dominante honden. Hij gaat relletjes tussen de honden altijd uit de weg.

Manchas is getest op alle Mediterrane ziektes. Hij is negatief getest op leishmania, maar positief op anaplasma. Dat is een ziekte die wordt overgebracht door teken. Daarvoor volstaat een behandeling van 28 dagen met doxycycline en daarna is de ziekte slapend. Na de 28 dagen medicatie is verder geen medicatie nodig. Hij is nu bezig met die medicatie; die zal zijn afgerond als hij naar Nederland gaat.

Manchas komt eind maart in Nederland wonen bij een lieve opvangfamilie. Een eigen familie voor altijd zou natuurlijk nog fijner zijn!