Lotus & Nova

Lotus & Nova

Lotus heeft een engeltje op haar schouder gehad. Zij woonde in een buurtje waar een mevrouw elke dag eten en drinken voor haar neerzette. Op een dag merkte de mevrouw dat het water dat zij buiten had gezet voor Lotus blauw was. Iemand had dus inderdaad antivries in het bakje gegoten. Het vergiftigen van water voor katten met antivries komt helaas regelmatig voor in Bulgarije.  De vrouw haalde Lotus direct naar binnen en zocht hulp. Gelukkig had onze Liliya een veilige, warme plek voor Lotus.

Ook Nova was niet gewenst in de buurt waar zij woonde. Hoewel zij niemand tot last was nam een bewoner contact op met Liliya en gaf aan dat ze Nova moest komen halen. Ze moest haar “maar ergens anders moest neergooien”. Liliya aarzelde geen moment want ze wist dat mensen die dit zeggen ook wel eens zelf de kat laten “verdwijnen”. Ze haalde het meisje direct op en nam haar mee naar de opvang. Nova bleek na onderzoek door de dierenarts helemaal gezond. Ze heeft allleen waarschijnlijk ooit haar staart gebroken Nova heeft geen pijn en heeft er geen last van. Ze kan haar staart prima bewegen, alleen niet volledig rechtop zetten.

De meisjes werden direct dikke vriendinnen. Ze spelen met elkaar, slapen samen en knuffelen met elkaar. Ze houden zoveel van elkaar dat we een huisje voor ze zoeken waar ze voor altijd samen mogen zijn.

Lotus & Nova zijn helemaal op hun gemakje in de opvang. Ze zijn allebei lief, aanhankelijk en rustig. Ze zijn niet heel speels maar je kunt ze af en toe op een spelletje betrappen. Als ze alleen, samen of met de andere katten spelen hebben ze veel plezier maar het wordt nooit wild. Je hebt werkelijk geen kind aan ze.

Lotus is iets bescheidener dan Nova. Ze is niet verlegen maar het lijkt soms of ze geen idee heeft hoe lief en mooi ze is. Ze ligt geduldig te wachten op de knuffels en kusjes waar ze zo van houdt. Ze vinden het allebei heerlijk om bij mensen te zijn. Nova kruipt lekker bij je op schoot voor een lange knuffel of om samen lekker TV te kijken. Lotus komt dan lekker naast je liggen of in elk geval in de buurt. Liliya verwacht dat ook zij bij haar nieuwe familie op schoot zal kruipen. Echte gezelligheidsdiertjes zijn het.

Met de andere katten in de opvang leven de dames heel fijn samen. Rustige oudere tieners die lekker knuffelen zullen ze heel gezellig vinden. Dat geldt ook voor rustige honden die gewend zijn aan katten. Het buitenleven hebben ze wel gezien, ze zijn een echte binnenpoezen geworden. Een echt katveilig balkonnetje of tuin (dus afgeschermd) om een tukje te doen of een fris neusje te halen slaan ze natuurlijk niet af.