Loetje

Loetje

Loetje is een jonge kater die in december naar Nederland kan vliegen. Hij verblijft op dit moment in het asiel in Ayamonte.

Loetjes leven begon op de slechtst mogelijke manier: als heel jonge kitten werd hij door zijn ‘baasjes’ gedumpt in een kattenkolonie in Zuid-Spanje. Hij moest het daar verder maar zelf uitzoeken, en dat kan zo’n kleintje natuurlijk nog helemaal niet! Loetje was er kortom gewoon ineens, tussen de andere straatkatten, en hij snakte naar water, voedsel en vooral liefde. Goddank is hij door de vrijwilligers van het asiel meegenomen naar de opvang. Daarmee hebben ze hoogstwaarschijnlijk zijn leven gered want op straat zou hij het niet hebben gered.

Het lijkt erop dat Loetje zijn moeilijke begin helemaal is vergeten. Hij geniet van zijn jonge leventje: hij speelt, spint en knuffelt. Hij is zelfs een van de meest aanhankelijke katten van het hele asiel. Of het nu mensen of andere katten zijn, Loetje geniet van gezelschap. Zoals gezegd is knuffelen een favoriete bezigheid: hij vindt het heerlijk om te worden aangehaald, opgetild en geknuffeld. Als jong katertje is Loetje natuurlijk ook actief: hij speelt, klimt en rent graag. Spelen doet hij zowel alleen als met de andere katten. Tijdens het spelen of knuffelen kan hij wat bijten. Hij moet nog leren dat dit niet de bedoeling is. Gelukkig is Loetje nog jong en ook erg intelligent dus hij leert snel. Naast spelen is eten ook een hobby van Loetje. Hij is dan ook best groot voor zijn leeftijd. Waarschijnlijk wordt hij een tamelijk grote kat.

Loetje heeft in zijn nieuwe huisje minimaal 1 kattenvriendje nodig. Met honden, mits gewend aan katten, kan hij ook prima samenleven. Kinderen zijn ook leuk, vindt Loetje, maar door zijn speelse bijten zijn heel jonge kinderen waarschijnlijk geen goede combinatie met dit rode rakkertje. Loetje hoeft niet per se naar buiten maar een balkon zou wel heel fijn zijn, afgeschermd met gaas of een net zodat het helemaal veilig is voor ons vriendje.

Loetje laat weten dat hij echt superleuk en -lief is, en dat zijn koffertje al klaar staat. Mag hij dat bij jou komen uitpakken?