Kira

Kira

Circe is de naam van deze Spaanse schone. In het Nederlands zouden we haar Kira noemen. Kira is een prachtig en lief poppetje. Ze is gevonden toen ze een maand of 8 was, in een kattenkolonie in Madrid. Kira liep tussen de andere katten buiten en viel op omdat ze zo’n fragiel en mooi meisje is met de mooiste blauwe ogen die je je kunt voorstellen. Ze speelde heel voorzichtig met de andere katten en met wat kleine takjes. Helemaal geen kat die je zou verwachten in een zwerfkattenkolonie. We weten niet hoe ze daar terecht is gekomen. Is ze gedumpt? Of is ze er geboren? In elk geval heet Manu haar meegenomen en opvang voor haar gevonden. Daar geniet Kira erg van het leven dat iets gemakkelijker is dan op straat. Ze kende in het begin geen kattenspeelgoed, maar is nu aan het leren dat het heel erg leuk om met speelgoed te spelen. Ze doet dat voorzichtig en in stilte maar ze geniet. Ook speelt ze gezellig met soortgenootjes in de opvang. En ze vindt het erg fijn dat er dagelijks een bakje brokjes klaarstaat.

Kira is een bescheiden en wat verlegen meisje. Andere katten vindt ze erg leuk. We zoeken daarom een huisje waar al een andere kat is (of u adopteert er meteen twee 😉 ). Oudere kinderen vindt ze prima, jonge kinderen zijn wat te druk voor haar, daar zou ze bang voor kunnen zijn. Kira heeft namelijk wel even tijd nodig om te wennen. Honden kent ze niet en we plaatsen haar daarom liever niet bij honden.

Kira kan prima als binnenkat wonen. Een tuin is ook prima, maar dan wel een tuin waaruit ze niet kan ontsnappen. Ze is geen kat voor het echt avontuurlijke leven buiten. Kira heeft een onschuldig poliepje in haar oortje, daarom is ze uitgebreid onderzocht door de dierenarts. Het is een volkomen onschuldige poliep, behandeling is niet nodig en ze kan er oud mee worden, aldus de dierenarts. Vanzelfsprekend is Kira volledig ingeënt, gechipt, gesteriliseerd, negatief getest op felv en fiv, en wordt ze voor vertrek nog een keer goed nagekeken door de dierenarts. Wie o wie heeft het gouden mandje voor dit prachtige en lieve meisje?