Katia

Katia

Katia is een klein meisje dat in Oekraïne op straat is gevonden. In Oekraïne begint het winterweer heel vroeg en de dieren zitten in het asiel in de bittere kou. Er is geen verwarming, geen stromend water en slecht voedsel. En Katia maakte ook vrijwel geen kans om geadopteerd te worden in haar eigen land. Daarom kon ze alleen maar hopen op een warme mand in een liefdevol huis in Nederland of België. Die wens is nu voor een deel voor haar vervuld. Ze woont in Dordrecht bij een foster gezin! Eindelijk kan ze een blije pup zijn die de hele dag kwispelt. Maar ze zoekt een baasje “voor altijd”.

Het is een kleine clown die soms nog onhandig kan zijn zoals elke heel jonge hond. Ze is goed met kinderen en katten en ook met andere honden is ze op haar gemak. Zoals elke jonge hond kan ze nog van alles leren en dat wil ze ook graag. Als ze regelmatig (om de 3 tot 4 uur) wordt uitgelaten is ze al zindelijk in huis. ‘s Nachts hoeft ze niet naar buiten als ze voor het slapen gaan nog even haar behoefte heeft gedaan. Net als een klein kindje moet ze wennen aan haar nieuwe huis en baasje. Ze is ‘s nachts nog wat bang dat ze in de steek gelaten is en slaapt dan niet rustig alleen in haar bench. Als ze bij je in de buurt mag zijn tijdens de nacht slaapt ze als een roos.

Overdag houdt ze ervan om gezellig naast je op de bank te liggen, geknuffeld te worden en gewoon bij je te zijn. Aan de riem loopt ze buiten goed mee. Omdat alle indrukken nieuw voor haar zijn, kan ze wat onzeker worden als je een ander rondje met haar loopt. Als ze eenmaal de nieuwe omgeving kent, went ze daar al snel aan. Ze is niet bang op straat voor geluiden of auto’s. Als je Katia adopteert is het win-win: zij krijgt een welverdiend warm mandje en jij krijgt daar eindeloze ‘puppy love’ voor terug!