Kanela

Kanela

Op een koude dag stond een poes te miauwen voor een winkeltje. De winkelier liet haar binnen en maakte een warm bed in een kartonnendoos. Al snel wilde de poes weer naar buiten dus de winkelier liet haar de winkel weer uit. Ze was echter al snel weer terug, met een pasgeboren kitten. Natuurlijk mochten ze weer binnenkomen. De poes legde haar kleintje in de doos en wilde direct weer naar buiten…. Jawel, ze kwam terug met een tweede kitten, en later met een derde! De winkelier wist dat ze vier katten niet kon houden en belde in het rond voor hulp. Gelukkig konden ze alle vier veilig in de opvang bij Liliya.

Een van de kittens was dit prachtige meisje genaamd Kanela ofwel ‘kaneeltje’ in het Bulgaars. Een lief, speels dametje dat onweerstaanbaar aandoenlijk is. Ze is dol op mensen van alle leeftijden. Zodra je binnenkomt komt ze blij babbelend op je af om je te begroeten en een knuffeltje te halen. Ze is werkelijk zo onweerstaanbaar dat je niet anders kunt dan haar een heerlijke knuffel geven. En knuffelen kan ze, die kleine Kanela! Ze vindt het heerlijk om al spinnend bij je op schoot te kruipen om met je te knuffelen. Kanela is ook grappig en speels. Ze kan zichzelf kostelijk vermaken met een speelgoedje maar maakt ook veel plezier met de andere katten in de opvang en haar mensen.

Kanela bleek bij binnenkomst niesziekte te hebben en verloor het zicht in een van haar oogjes. Met een goede antibiotica kuur is de niesziekte genezen en van dat oogje minder heeft ze totaal geen last. Sterker nog, ze weet niet beter en het staat haar bij niets in de weg.

Met de andere katten in de opvang leeft Kanela heel leuk en lief samen. Het maakt haar werkelijk niet uit of er vier of acht katten om en over haar heen lopen. Ze is dol op haar vrindjes; ze speelt met ze, knuffelt en slaapt met ze. We zoeken dan ook huisje waar ze een of meer leuke kattenvriendjes heeft. Ook honden zijn geen enkel probleem voor dit meisje en ook kinderen vindt ze leuk. Als er maar geknuffeld en gespeeld wordt is Kanela gelukkig en blij.

Kanela is een binnenkat: ze is nog nooit buiten geweest en vindt het heel fijn om binnen bij haar familie te zijn. Een echt katveilig balkon of katveilige tuin zou leuk zijn, maar is dus niet per se nodig.