Jack & Jerry

Jack & Jerry

Jack en Jerry, twee rode deugnieten

Toen Jack en Jerry nog maar 2 maandjes jong waren leefden ze op straat. Ze zijn daar gevonden, vies en hongerig met vieze oogjes. Hun moeder was niet in de buurt en niemand weet hoe ze daar terecht gekomen zijn. Wel was duidelijk dat ze hulp nodig hadden. Manu heeft er voor gezorgd dat er opvang voor ze was waar ze de eerste dagen wat beduusd en schuw verstopt zaten onder de bank. Maar al vrij snel hadden ze door dat dit een heel fijn leven is, zo in huis met mensen die je voerbak elke dag vullen, je knuffelen en met je spelen! Jack en Jerry zijn dus inmiddels echte huiskatten. Ze zijn dol op mensen (al moeten ze in een nieuw huis waarschijnlijk wel weer even wennen), spelen graag met mensen en hun speeltjes en vooral met elkaar. Ze zijn onafscheidelijk dus we plaatsen ze dan ook samen.

Ze kunnen wel samenleven met andere katten, na gewenning, maar kunnen ook heel goed samen zonder soortgenoten. Honden kennen ze niet.

Kinderen vinden ze gezellig maar omdat de dondersteentjes nog jong zijn en af en toe wild spelen met hun nageltjes, raden we aan om ze niet bij hele kleine kinderen te plaatsen.

De mannetjes kunnen heel goed als binnenkatten leven maar als er toch een tuin of balkon is is dat fijn om hun energie kwijt te raken. Wel moet die buitenruimte dan absoluut ontsnappingsproof zijn, want ze zijn het buitenleven helemaal ontwend en zijn niet opgewassen tegen de gevaren van de buitenwereld.

J&J zijn inmiddels gecastreerd, ingeënt, gechipt en negatief getest op felv en fiv, dus helemaal klaar om te vertrekken naar Nederland (of Belgie). Ze hebben reuzeveel zin in hun nieuwe leven. Staat hun gouden mandje misschien bij jou?