Iren

Iren

Iren is een geweldige, vrolijke en mooie kater uit Bulgarije. Hij is nog jong maar heeft al veel te veel meegemaakt. Toen hij als kitten werd gevonden, had hij niesziekte. Dat was vervelend maar was goed te behandelen. Ernstiger was dat zijn moeder hem als kitten overmatig schoonlikte, wat resulteerde in een nare infectie aan zijn geslachtsdeeltje. Door de infectie kon hij niet goed plassen. Liliya heeft zich natuurlijk om Iren ontfermd. De dierenarts kon niet anders dan proberen om de opening te vergroten. Voor Iren was dat een pijnlijke en vooral traumatische ervaring. Het was wel de moeite want Iren kan nu weer gewoon plassen.

Maar, Iren vertrouwt mensen nu niet zo snel meer. Iren is zeker niet agressief maar verstopt zich wel als mensen op hem af komen. Als Liliya hem optilt, laat hij zich gewoon knuffelen en vindt dat heerlijk. Hij zal alleen niet snel zelf op haar af komen. We gaan ervan uit dat Iren met genoeg tijd, liefde en geduld een lief knuffelkontje zal worden, net zoals hij vóór al dat vervelende medische gefriemel was.

Iren is gek op spelen. Bij Liliya zijn er altijd genoeg speelkameraadjes dus in zijn nieuwe huisje is het heel belangrijk dat er minimaal één ander kattenvriendje is, en genoeg leuke speelgoedjes. Ook heeft ons vriendje Iren de ruimte nodig om zijn energie kwijt te kunnen. Met honden kan Iren ook prima overweg. Kinderen passen niet goed bij hem want die vindt hij een beetje te spannend.

Een balkon of tuin hoeft niet per se want Iren kan goed als binnenkat leven. Maar, als er een veilige tuin of balkon is, slaan we dat natuurlijk niet af. Veilig wil zeggen afgeschermd met gaas of een kattennet.

We zoeken voor hem een baasje dat hem de tijd geeft om te ontspannen en zijn nieuwe mensen te leren vertrouwen. Het is een fantastisch diertje, dat weer moet leren dat er wel degelijk mensen zijn die om hem geven en bij wie hij veilig is.