Hugo

Hugo

Hugo, een volwassen knuffelkont!

Hugo kwam als volwassen kat aanlopen bij zijn huidige fosterfamilie. Hij leefde op straat maar was zo’n sociaal beestje dat de familie geen moment aarzelde en het beestje binnen haalde. Het is te gevaarlijk om op straat te leven, vooral voor zo’n zachtaardige jongen als Hugo. Dit kereltje blijkt een echte mensenkat te zijn en heeft hoogstwaarschijnlijk al eerder in een huis gewoond! Hij zoekt zo graag gezelschap bij mensen dat het eigenlijk niet anders kan zijn geweest.

Zijn leeftijd wordt op zo’n 5 jaar geschat. Omdat hij op straat leefde is er verder weinig over hem bekend, behalve dat hij kerngezond is. Uiteraard is hij getest op HIV en Felv en ondertussen heeft hij ook de nodige vaccinaties gehad.

Ondanks dat hij op straat leefde hoeft hij niet perse naar buiten, hoewel  hij het best lekker vindt om door een veilige tuin te banjeren. Zo nu en dan een hapje frisse lucht heeft wel zijn voorkeur. Hugo is een rustige maar zeer sociale kat. Omdat hij al volwassen is, is het niet nodig om constant met hem te spelen, hij kan zichzelf ook goed vermaken. Wel houdt hij van aandacht en vindt het heerlijk om op je schoot te komen liggen om eens lekker te kroelen. Verder bekijkt hij graag de wereld aan de binnenkant van zijn ogen: hij kan het zeer waarderen om op een lekker rustig plekje dutjes te doen.

Hugo kan prima samenleven met andere katten maar zou ook als enige kat heel gelukkig zijn. Hij kan ook goed omgaan met kinderen als hij zijn tukjes ook maar mag doen. Tot slot zijn ook honden die goed gewend zijn aan katten zijn geen enkel probleem voor deze makkelijke jongen.

Mag Hugo zijn mandje in jouw huis zetten?