Hiccup

Hiccup

Hiccup, genoemd naar een grijs draakje uit een Engelse tekenfilm, is allesbehalve een draak. Hij is een lief en niet zo heel dapper jong katertje.

Hij is gevonden in de tuin van een echtpaar in Spanje. Die mensen hebben honden die gewen katten accepteerden dus de mensen hebben Hiccup naar het asiel gebracht. Hiccup was in het begin vreselijk bang voor mensen. Gelukkig voor hem heeft een van de vrijwilligers hem mee naar huis genomen zodat hij kon wennen aan mensen om hem heen. Langzaam maar zeker wordt hij minder bang. In het begin blies hij naar mensen maar nu weet hij dat het fijn is om rustig geaaid te worden. Hiccup is er aan toe om te verhuizen naar een fijn huis. Het is wel belangrijk dat hij bij begripvolle mensen terecht komt, die de tijd voor hem nemen door bij hem te zijn maar hem wel de tijd geven om verder te wennen.

Hiccup is een nieuwsgierig ventje, hij leert dan ook snel. Eten is zijn hobby, dus met natvoer kun je veel met hem bereiken.

Kinderen zijn te druk voor hem, dus graag een huis zonder kinderen. Honden kent hij niet echt. Eventueel zou hij kunnen wennen aan een rustige hond in huis. Katten vindt hij wel erg leuk, vooral katers. Hij speelt graag en kruipt bij ze om te slapen en knuffelen. Een huis waar al 1 of 2 katten aanwezig zijn is dan ook perfect. Geen grote groep katten want dan zal hij waarschijnlijk meer met de andere katten bezig zijn dan met mensen en daardoor niet genoeg mensgericht worden.

Een afgeschermd en dus katveilig balkon is fijn maar de eerste maanden zal hij zeker binnen gehouden moeten worden om goed te wennen.

Hiccup heeft alles in zich om een heerlijke huiskat te worden die op termijn ook zeker naast zijn mensen gaat liggen, of zelfs op schoot. Hij is goed op weg maar hij heeft nog wel wat tijd nodig om daar te komen.

Hoewel Hiccup nog erg jong is is hij al wel gecastreerd, hij is volledig ingeënt, gechipt, negatief getest op felv en fiv en hij neemt zijn paspoort mee als hij komt. Eind oktober kan hij al naar Nederland komen, mag hij dan bij jou?