Guinness

Guinness

Guinness, daar zeg je geen nee tegen!

Guinness kwam begin september samen met broertje Blossom in het asiel van Kerrie. Hij is zachtaardig maar wat verlegen en het duurde dan ook enkele dagen tot een week voordat hij zich op zijn gemak voelde. Nu hij gewend is aan zijn onderkomen en verzorgers komt hij wat los.

Guinness houdt er niet zo van om opgepakt te worden maar dit kan zeker nog veranderen als hij eenmaal deel uitmaakt een fijne familie, die hem helpt wat zelfverzekerder te worden. Hij is gevoelig voor lekkere hapjes en het aanbieden ervan helpt hem enorm om over zijn verlegenheid heen te komen. Reken maar dat hij naar je toe komt als je iets lekkers in je hand hebt! Hij is nog jong en speels. Hij houdt ervan om te rennen en zich te verstoppen. Ook is hij dol op veertjes aan een touwtje of stok. Door met hem te spelen leert hij je beter kennen en het verbetert zijn zelfvertrouwen!

Guinness leeft met andere katten in het asiel en gaat er prima mee om. Hoewel hij zich ook alleen kan vermaken, heeft hij -gezien zijn leeftijd- een maatje nodig. Zijn broertje Blossom is ook beschikbaar voor adoptie. Aan kinderen is Guinness niet gewend maar (oudere) kinderen die hem in het begin wat ruimte gunnen zou voor hem geen probleem moeten zijn. Verder heeft Guinness nog geen kennis gemaakt met honden maar gezien zijn karaktertje vermoeden wij dat hij wel overweg zou kunnen met een lieve, vriendelijke hond.

Net als broer Blossom is Guinness een binnenkat maar het zou fijn zijn om af en toe een lekkere frisse neus te halen. Er moet dan wel een veilige tuin of veilig balkon voor hem zijn, anders blijft hij liever binnen. Veilig wil zeggen afgeschermd met gaas of een kattennet.

Guinness heeft een dag of wat, misschien wel een week nodig om te wennen. Als hij weet dat hij in een veilige en liefdevolle omgeving terecht is gekomen, krijg je er een lieve, blije kat voor terug. Kan jij genoeg geduld opbrengen en warmte geven aan deze schat?