Gnom

Gnom

 

Gnom’s moeder werd door vrijwilligers gevangen om haar te steriliseren. Na de vangst bleek zij echter al zwanger. Het nestje van zeven werd geboren in een opvanggezin. De moeder had niet genoeg tepels voor al haar kinderen en Gnom was ook nog eens de kleinste. Ze kwam nauwelijks aan drinken toe. Ze werd bij een andere moederpoes gelegd die veel minder kittens had en dronk dat het een lieve lust was. Zoveel melk ineens: heerlijk! Dankzij de andere poes en wat extra vitamines is Gnom een sterk en gezond meisje geworden.

Gnom is een speels, energiek en knuffelig dametje. Ze is altijd lekker in de weer met een speelgoedje of de andere katten. Ze vind knuffelen heerlijk en springt ook gezellig bij je op schoot. Maar lang duurt het niet,  Gnom heeft dan alweer een vliegje, propje of iets anders interessants gezien.

Met de andere katten in de opvang leeft Gnom heel lief en leuk samen. Alleen moeten ze niet aan haar eten komen, dat triggert waarschijnlijk de herinnering aan het tekort aan melk bij haar moeder. Ze vindt het heel fijn om met de andere katten samen te wonen. Ze speelt met ze, knuffelt en doet tukjes met haar vriendjes. We zoeken dan ook een huisje waar ze een lief kattenvriendje zal hebben. Honden en kinderen zijn ook geen enkel probleem voor dit makkelijke meisje.

Naar buiten hoeft Gnom niet per se. Ze is nog nooit buiten geweest en heel gelukkig als binnenkat. Mocht een echt katveilig balkon of katveilige (dus afgeschermde) tuin aanwezig zijn dan zal ze daar natuurlijk geen nee tegen zeggen.