Gnom & Perry

Gnom & Perry

 

Gnom’s moeder werd door vrijwilligers in Bulgarije gevangen om haar te steriliseren. Na de vangst bleek zij echter al zwanger. Het nestje van zeven werd geboren in een opvanggezin. De moeder had niet genoeg tepels voor al haar kinderen en Gnom was ook nog eens de kleinste. Ze kwam nauwelijks aan drinken toe. Ze werd bij een andere moederpoes gelegd die veel minder kittens had en dronk dat het een lieve lust was. Zoveel melk ineens: heerlijk! Dankzij de andere poes en wat extra vitamines is Gnom een sterk en gezond meisje geworden.

Perry is met zijn zijn broertjes en zusjes opgegroeid op een boerderij. Hij werd geadopteerd door een koppel dat geen andere katten had, maar het bleek als snel dat hij echt een speelmaatje nodig had om zijn energie kwijt te kunnen. ​Het koppel heeft toen Gnom gereserveerd om ook te adopteren. Helaas ging deze adoptie vanwege omstandigheden niet door en ook Perry kon niet blijven. Perry kwam vervolgens in hetzelfde opvanggezin terecht als waar Gnom verblijft. De twee konden het meteen goed met elkaar vinden en daarom is besloten om ze samen te plaatsen.

Gnom is een speels, energiek en knuffelig dametje. Ze is altijd lekker in de weer met een speelgoedje, met Perry en met de andere katten. Ze vindt knuffelen heerlijk en springt ook gezellig bij je op schoot. Maar lang duurt het niet, Gnom heeft dan alweer een vliegje, propje of iets anders interessants gezien. Honden en kinderen zijn ook geen enkel probleem voor dit makkelijke meisje. Naar buiten hoeft Gnom niet per se. Ze is nog nooit buiten geweest en heel gelukkig als binnenkat. Mocht een echt katveilig balkon of katveilige (dus afgeschermde) tuin aanwezig zijn dan zal ze daar natuurlijk geen nee tegen zeggen.

Perry is een vrolijk en lief beestje met een eigen willetje. Hij vindt het heerlijk om gekriebeld te worden, om bij mensen in de buurt te blijven en alles in de gaten te houden. Dit doet hij doorgaans eerder vanuit zijn mandje dan op schoot. Perry is dol op Gnom; ze liggen heel graag bij elkaar. Hoe hij met kinderen en honden omgaat is onbekend. Ook voor Perry geldt dat hij niet per se naar buiten hoeft.

Geef jij dit schattige kattenduo een liefdevol thuis?