Garfio

Garfio

Garfio is een schitterende jonge zwarte kater uit Ayamonte, Spanje. Hij kan in juni naar Nederland vliegen.

Garfio is een lieve, rustige jongen die je graag opzoekt voor een knuffeltje. Garfio gedijt bij rust en harmonie, en natuurlijk bij heel veel lieve aandacht. Hij is in een portiek gevonden toen hij nog maar 6 maanden oud was. Zijn mooie vacht zat vol met klitten en vuil, en hij was er niet best aan toe. Het leven op straat had hem zeker geen goed gedaan. Een mevrouw nam hem liefdevol in haar huis op totdat er in het asiel weer een plekje vrij was. Garfio was erg bang in die nieuwe omgeving, met al die andere katten en die vreemde mensen. Hij is nog steeds niet helemaal op zijn gemak met alle prikkels van de andere katten en van het naastgelegen hondenasiel. Garfio houdt juist zo van rust. Door zijn grote verschijning zijn de andere katten bang voor hem en slaan hem, en Garfio doet niets terug. Hij ondergaat het.

Mettertijd heeft Garfio wel de vrijwilligers van het asiel leren vertrouwen en zoekt ze graag op. Knuffelen en kroelen vindt hij heerlijk. Zonnebaden is ook een grote hobby en hij speelt graag met stokjes en veertjes. Garfio kan goed samenleven met een andere kat, als die maar rustig is net als hij, en hem niet aanvalt. Garfio kan ook heel goed als enige kat leven. Met honden en kinderen kan hij ook goed opschieten.

Een buitenruimte heeft Garfio niet per se nodig; hij kan ook prima als binnenkat gelukkig zijn. Maar, een katveilig balkon of veilige tuin zou hij niet afslaan natuurlijk.

Deze lieve jongen zal even nodig hebben om je te leren kennen, wat niet zo vreemd is gezien zijn start in het leven en de stress in het asiel. Daarna zal de lieve knuffelaar die Garfio is zich weer bekend maken. Mag deze lieve jongen bij jou zijn gouden mandje komen opmaken?