Gabriel

Gabriel

Gabriel heeft in zijn nog zo korte leven al heel veel meegemaakt. Als babykitten, met de navelstreng nog aan zijn buikje, werd hij gevonden op straat. Hij werd opgevangen door de vrouw die hem van straat haalde. Helaas schoot haar zorg tekort en viel hij midden in de nacht van zes verdiepingen naar beneden vanaf haar balkon. Hij werd direct met spoed naar de dierenarts gebracht, omdat hij bijna niet meer ademde en niet meer bewoog.

De dierenarts behandelde hem tegen de pijn en shock. Ook werd hij geopereerd aan zijn rechter achterpootje, dat hij door de val had gebroken. Dat is nu gefixeerd met schroeven. Hierdoor loopt hij een beetje mank, maar dat hindert hem in geen enkel opzicht. Hij speelt zonder probleem met andere katten en zorgt heel liefdevol voor kittens. Zijn pootje heeft geen speciale aandacht nodig. De schroeven kunnen zijn hele leven op hun plek blijven. In heel zeldzame gevallen kan hij er last van krijgen. Mocht hij langere tijd zijn pootje minder willen belasten, heeft hij misschien een ontsteking en zal de dierenarts hem moeten onderzoeken. 

Omdat hij er dol op is om andere katten aandacht te geven, heeft hij wel een lief kameraadje nodig. Ook voor volwassen mensen en kinderen is hij echt een vriendje. Hij is gewend aan honden.

Gabriel hoeft niet naar buiten. Mag hij bij jou veilig in zijn gouden mandje liggen?