Fedora

Fedora

Fedora werd ooit gevonden op straat. Een lieve oudere dame nam haar mee naar huis en daar mocht ze blijven. Ze had het heel fijn: .een warm huisje, lekker eten en een lief baasje. Samen met haar zes vriendjes was zij heel gelukkig. Toen de oudere dame overleed beleven de katten alleen achter, niemand kon of wilde voor hen zorgen en ze werden naar de opvang gebracht.

Deze lieve meid woont nu bij een van de asielmedewerkers. Het wonen in een ander huis met andere mensen en wel heel veel andere katten was even wennen. Na een paar weken begreep Fedora dat ook deze mensen eigenlijk heel leuk en lief zijn. Ze liet haar angst varen en veranderde in de allerliefste knuffelkont.

Fedora zoekt een rustig huisje, harde geluiden vindt ze eng. Dan zoekt ze een rustig plekje op. Ze vindt het heerlijk om een tukje met haar mensen te doen. Al knuffelend in slaap vallen op schoot of in bed vindt ze het einde: dan knort en spint ze wat af. Spelen doet ze niet vaak want ze wil gewoon eigenlijk lekker soezen en knuffelen.

Met de andere katten in de opvang leeft Fedora heel vreedzaam en lief samen. We zoeken dan ook een huisje waar zij een kattenvriendje heeft. Een hond die goed gewend is aan katten vindt ze prima maar kinderen vindt ze wat te duk.

Fedora heeft het leven op straat wel gezien en is een echte binnenkat geworden. Ze blijft het liefst lekker bij haar familie binnen. Ze heeft eigenlijk niet zo heel veel meer nodig dan liefde, knuffels, een rustige warme mand en lekker eten. En ze zal wellicht weer even moeten wennen aan een nieuwe omgeving. Maar als ze op haar gemakje is heb je een knuffelig vriendinnetje in huis.