Fatma

Fatma

De vrijwilligers van het asiel in Oekraïne kregen laat op de dag een bericht van een oude vrouw. Ze vertelde dat ze regelmatig gemiauw hoorde op de benedenverdieping. Dit was reden genoeg om de werkdag nog even te verlengen en direct te gaan kijken. Eenmaal aangekomen in het flatgebouw zagen de vrijwilligers direct waar het geluid vandaan kwam. Op de benedenverdieping lagen wel 50 katjes bij elkaar te kroelen. Het was erg koud en de katjes waren helemaal tegen elkaar aangekropen. Veel katjes waren sterk vermagerd en verwaarloosd. De vrijwilligers schrokken hier echt enorm van. Als ze nu niets zouden doen, zouden de katjes overlijden. Ze besloten direct om verdere hulptroepen in te schakelen.

Een van deze verloren katjes is de 2 jarige Fatma. Fatma kwam net zoals de andere katjes sterk vermagerd en verwaarloosd in het asiel aan. Ze was compleet uitgeput. Dagen lang zonder eten of drinken in een extreem koude temperatuur. De katjes hielden elkaar warm door dicht tegen elkaar aan te kruipen, dat heeft ze doen overleven.

Fatma is ondanks alles wat ze heeft moeten doorstaan een schat van een poes. Daarnaast heeft ze haar uiterlijk ook sterk mee, haar prachtige schildpad print trekt echt de aandacht. Ze speelt heel graag met andere katten in het asiel, dan rennen ze met z’n allen achter balletjes aan. Of ze liggen gewoon lekker tegen elkaar aan. Dit is herkenbaar voor Fatma vanuit haar verleden en dat voelt gewoon heel veilig. Om deze reden willen we graag een huisje voor Fatma waar ze een kattenvriendje of poezenvriendinnetje heeft. Dan kunnen ze af en toe lekker samenkruipen voor een tukje en samen spelen.

De vrijwilligers van Olesja zijn gek op Fatma. Fatma is namelijk erg knuffelig en ligt regelmatig lekker bij hun op schoot. Ze is op dit moment aan het aansterken, door alle liefde en gezonde voeding die ze in Olesja krijgt groeit ze daarin per dag.

Voor Fatma zoeken wij een gezin zonder honden. Kinderen vanaf een jaar of 12 zijn geen probleem. Fatma heeft echt een andere poes of kat nodig om lekker tegenaan te kruipen en fijn mee te spelen. Ze vindt het prima om binnen te blijven maar een echt katveilige tuin of balkon (dus afgeschermd) is wenselijk.

Ben jij het lieve baasje die haar de geborgenheid teruggeeft?