Elsa & Pingu

Elsa & Pingu

Elsa en Pingu zijn twee dappere zusjes uit Andalusië. Ze kunnen in juni naar Nederland vliegen.

Elsa en Pingu zijn twee zusjes die als ‘success story’ van het asiel in Ayamonte mogen worden bestempeld. Maar, zo begon het niet. De meisjes zijn op straat gevonden toen ze nog kittens waren en zijn daar waarschijnlijk ook geboren, zoals zoveel Spaanse zwerfkatten. De zusjes waren altijd samen en werden een tijdje gevoerd door een mevrouw uit de buurt. Elsa en Pingu lagen dan lekker op haar terras te zonnebaden. Echter, het stadsbestuur besloot dat ze van die vervelende straatkatten af wilden. Ze zetten kattenvallen klaar en strooiden gif. De mevrouw die de meisjes voerde waarschuwde direct het asiel want ze gunden de zusjes een beter en langer leven.

Toen Elsa en Pingu in het asiel kwamen, waren ze zeer schuw. Niet zo gek na zo’n hard en gevaarlijk leven op straat. Met heel veel geduld, liefde en toewijding van de vrijwilligers zijn de zusjes omgetoverd in aanhankelijke knuffelkontjes. Het zijn gewoon geweldige katten, die even goed aan je moeten wennen maar het daarna heerlijk vinden om aangehaald te worden. Ook komen ze graag naast je liggen om een tukje te doen. Het zijn nu geen schootkatten maar met genoeg tijd en liefde, wie weet?

Elsa en Pingu zijn altijd samen: ze spelen en slapen samen, ze wassen elkaar en eten samen. Ze zijn gewoon onafscheidelijk. Ze zijn dol op kattensnoepjes en zacht voer. Slapen doen ze graag op of in een zachte, wollige deken. Met andere katten en met honden kunnen ze goed overweg. Kinderen vanaf 10 jaar vinden ze ook leuk. De zusjes zijn echte binnenkatten: met ‘buiten’ hebben ze het wel gehad. Een frisse neus vinden ze wel prettig dus een katveilig balkon, afgeschermd met gaas of een kattennet, slaan ze niet af.

Na al die tijd in het asiel verdienen deze meisjes het allerzachtste gouden mandje. We zoeken een huisje voor ze waar hun baasje veel tijd met ze kan doorbrengen, zodat ze de aandacht krijgen waar ze zo dol op zijn.