Dora

Dora

Samen met haar zusje Purpurina groeide Dora op in een kattenkolonie in een havenplaatsje aan de Zuid-Spaanse kust. De katten werden daar altijd gevoerd door een lieve mevrouw. Na een tijdje werden de zusjes meegenomen uit de kolonie om te worden gesteriliseerd. De mevrouw zag dat dit lieve, sociale poezen waren en dat ze dus mogelijk geadopteerd konden worden. Ze belde het asiel in Ayamonte en die kwamen de meisjes ophalen.

Dora vond het asiel erg spannend in het begin, want het was natuurlijk een grote overgang van het leven op straat naar deze nieuwe omgeving. Ze verstopte zich eerst meteen onder een deken maar zodra de vrijwilligers haar zachtjes riepen, kwam ze alweer tevoorschijn. Dora is lief en aanhankelijk en knuffelt graag met de vrijwilligers. Ze tikt soms zelfs even met haar pootje op hun arm omdat ze nóg een aaitje of kusje wil. Dora is meestal gewoon rustig aanwezig. Soms speelt ze even met een muisje of een balletje, maar net zo lief ligt ze lekker in de zon een beetje te soezen. Natuurlijk is ze ook gek op eten, in alle soorten en maten, en snoepjes.

Aan het straatleven heeft Dora een ‘slecht’ rechteroogje overgehouden: er zit een litteken over het oogje waardoor ze er vrijwel niets meer mee ziet. Het andere oogje is helemaal prima en Dora leidt een normaal kattenleven. Ze hoeft geen medicijnen of speciale behandelingen te krijgen.

Dora kan prima overweg met de andere katten maar heeft niet per se een kameraadje nodig in haar nieuwe huisje, zolang ze maar genoeg aandacht krijgt van haar mens(en). Honden die goed aan katten zijn gewend zijn ook geen enkel bezwaar. Kinderen vindt Dora ook leuk, als die haar maar rustig benaderen. Een buitenruimte heeft niet ze per se nodig hoewel een katveilig balkon wel heel fijn zou zijn voor de broodnodige frisse neus.

Dora zal zeker even moeten wennen aan een nieuwe omgeving, net als in het asiel. Maar we verwachten dat ze in een nieuw huisje ook snel haar draai zal vinden, want dit lieve meisje is gewoon te dol op mensen. Mag ze lekker bij jou komen knuffelen?