Dora

Dora

Dora woonde tot voor kort bij een lief ouder stel in Roemenië. Zij werken in een hondenasiel en daar werd Dora door haar eigenaar gedumpt. Een kat in een hondenasiel is uiteraard erg gevaarlijk, dus namen zij haar mee naar huis. Het stel had echter veel meer katten en zag in dat het nu een beetje boven hun hoofd gegroeid was. Zij zochten hulp en het leven werd al snel beter voor Dora. Dit geluksvogeltje woont namelijk sinds kort in een fijn opvanggezin in Assendelft.

Dora is een lief, rustig meisje en dol op aandacht. Knuffelen is haar grote hobby. Ze vindt het zo fijn dat ze zich helemaal opkrult en lekker hard spint. De dochter in het opvanggezin noemt haar ook wel ‘slakje’ omdat ze tijdens knuffels ook vaak een koprolletje maakt van genot. Ze is dan net een slakje. Dora houdt ook van babbelen, als je thuis komt heeft ze altijd wel iets te vertellen of vragen. Slapen doet ze het liefst bij je op bed en dan slaapt ze door totdat jij opstaat.

Spelen doet Dora weinig uit zichzelf, ze is immers veel te druk met knuffels. Maar als je haar verleidt met een hengeltje waar een balletje of muisje aan zit vindt ze het toch wel erg leuk. Het wordt nooit wild, gewoon lekker genieten.

Met de andere niet dominante katten in het gezin gaat Dora heel vriendelijk en gezellig om. Ze vindt het heel fijn om bij ze te zijn en we zoeken dan ook een huisje waar ze gezellig een kattenvriendje zal hebben. Ook met rustige honden en kinderen vanaf een jaar of 8 kan ze het prima vinden.

Naar buiten hoeft deze lieve meid niet per se, ze vindt het binnen bij haar familie en vriendjes gezellig genoeg. Mocht een echt katveilig balkon of katveilige tuin aanwezig zijn dan is dat natuurlijk altijd leuk.

Je kunt Dora uiteraard bezoeken in Assendelft, ze verheugt zich op je komst!