Dala

Dala

Dala is een lief, rustig en klein Spaans meisje. Ze is zo’n echte allesmansvriend: ze kan met andere katten en honden overweg. Op mensen is ze ook verzot. Ze ligt graag bij je op schoot te slapen en vindt het heerlijk om aangehaald te worden. Kinderen vanaf een jaar of 10 zijn ook leuk, aldus Dala.

Dala is als jonge kitten gevonden in een kattenkolonie in Ayamonte. Ze werd elke dag gevoerd door een mevrouw die zag hoe Dala in een kartonnen doos onder een afvalcontainer sliep; zo probeerde dit jonge meisje zich te beschermen tegen de kou en regen. De mevrouw kon het niet langer aanzien en belde de lokale dierenbescherming. Die is Dala komen ophalen en heeft haar naar het asiel gebracht. Daar heeft Dala zich prima ontwikkeld: ze bleek een rustige en knuffelige jonge poes te zijn die goed overweg kan met de andere katten daar. Ze houdt van spelen maar kan ook gewoon lekker rustig zitten ‘chillen’. Heel graag wil ze een huisje waar een kattenvriendje aanwezig is.

Natuurlijk moet dit meisje wel even wennen aan nieuwe mensen en een nieuwe omgeving. Met wat tijd en geduld komt dat helemaal goed. Dala is een echt binnenkat, hoewel een veilig balkon (met kattennet of gaas) altijd zeer welkom is.

Mag dit lieve zonnetje bij jou komen chillen?