Canela

Canela

Canela is een werkelijk prachtige jonge kater, een echte verschijning. Hij werd in Madrid alleen en wat gedesoriënteerd op straat aangetroffen. Op zijn uiterlijk en karakter afgaand neemt het asiel gaat ervan uit dat hij een huiskat is geweest. Hij kan door zijn eigenaren op straat gezet zijn of  weggelopen zijn toen hij krols was en de weg naar huis niet meer kon vinden.

Canela kon gelukkig direct in een fijn opvanggezin terecht en doet het daar heel goed. Hij moest even wennen aan de nieuwe situatie, en blies ook af en toe de eerste dagen. Toen hij eenmaal doorhad dat hij met zijn neus in de boter gevallen was draaide hij bij en werd zijn lieve, aanhankelijke en speelse zelf.

Canela is een rustige jongen maar houdt ook enorm van spelen. Je kunt hem echt wakker maken voor een spelletje. Hij gaat zo op in het spel dat hij tijdens spelletjes waarbij je je hand gebruikt, nog wel eens met zijn poot zachtjes tegen je hand wil “slaan”. Dat doet absoluut geen pijn, het is gewoon spel en ongeduld.

Het is onbekend of Canela het leuk vindt om met andere katten, honden en/of kinderen samen te wonen. In het opvanggezin is hij de enige kat en wonen geen honden en kinderen. Rustige, oudere tieners zou geen probleem moeten zijn. Hij is ontzettend gelukkig in zijn rustige opvanggezin dus we gaan er voor nu even vanuit dat hij lekker alleen met een rustig baasje wil wonen.

Tot slot is Canela een echte binnenkat. Hij heeft werkelijk geen idee wat hij buiten moet doen en deze lieve jongen vindt het veel te gezellig om binnen bij zijn familie te zijn. Mocht een echt katveilig balkon of katveilige (dus afgeschermde) tuin aanwezig zijn dan is dat altijd leuk maar absoluut niet nodig. Wel heeft hij een ruim huis nodig waar hij lekker door verschillende kamers kan wandelen.