Calico

Calico

Calico werd samen met haar kitten door toeristen gevonden in een vakantieresort. Het kittentje zag er erg ziek uit en de toeristen plaatsten een Facebookpost voor hulp. Een van de medewerkers van de opvang zag de post en schoot te hulp. Calico was in prima conditie maar het kleintje inderdaad niet. Bij de dierenarts werd helaas duidelijk dat het niet meer te redden was. Calico kwam alleen aan in de opvang. Dit sterke meisje doet het daar ondanks dit treurige verhaal ontzettend goed.

De vrijwilligers van het asiel geven aan dat Calico een zeer aanhankelijke en mensgerichte kat is. Zodra je binnenkomt begroet ze haar mensen door tegen en tussen hun benen door te lopen. Dat is het begin van een heerlijke knuffel. Ze zoekt de vrijwilligers ook tussendoor altijd op om even een kopje of een kusje te halen. Spelen vindt Calico leuk maar ze zal niet zelf een spelletje beginnen. Als haar kattenvriendjes of de vrijwilligers in de opvangen beginnen met spelen doet ze echter vrolijk mee.

Calico hoeft niet per se naar buiten, ze kan ook binnen heel gelukkig zijn. Een veilig balkon zou dan uiteraard wel heel fijn zijn. Dat balkon moet dan wel echt katveilig zijn want anders zal ze haar nieuwsgierigheid niet kunnen bedwingen en naar beneden springen. Kinderen vindt deze makkelijke dame heel gezellig. Met honden heeft ze nog geen kennisgemaakt.

Mag dit lieve, makkelijke meisje bij jou komen genieten?