Boo

Boo

Boo, alleen haar naam al is mooi. Ze zit nu in Capelle a/d IJssel in de opvang.

Boo zwierf samen met haar moeder, broers en zussen  langs een rivier. Ze was de kleinste van het stel. Toen Kerrie langs kwam was ze wat timide en angstig maar liet zich wel aaien. Kerrie nam de katjes mee en inmiddels is Boo flink gegroeid en ze komt nog wat voorzichtig naar Kerrie toe. Wanneer een onverwachte beweging wordt gemaakt schrikt ze en duikt ze weg maar als ze rustig geaaid wordt is haar angst direct over. Ze is er gek op om opgepakt te worden, ze krult zich op en laat zich heerlijk in je armen wiegen en knuffelen als een baby. Hoewel ze zich niet altijd op haar gemak voelt als ze op schoot gezet wordt, blijft ze toch steeds vaker en wat langer zitten.

Boo leeft met 9 andere opvangkatjes samen en ze heeft behoefte aan  één, maximaal twee -niet dominant€- maatje(s). Wat Boo nodig heeft is een rustig huishouden met iemand die haar teder en liefdevol benadert.  We zijn ervan overtuigd dat ze zich nóg meer ontwikkelt tot een ontzettend zoet, lief beestje. Ze is niet veeleisend en vraagt zeker niet continue mauwend om aandacht, ze wacht rustig op wat komen zal. Volgens Kerrie zouden liefhebbende volwassenen of  een wat groter kind  het Boo heel erg naar haar zin kunnen maken als Boo mee mag naar de slaapkamer. Boo wordt daardoor gestimuleerd in het krijgen van vertrouwen en gevoel van veiligheid. Het moet niet te rumoerig zijn voor Boo, van kleinere kinderen schrikt ze nog wat.

Boo is een gewoontediertje: ze eet graag op een zelf gekozen plekje en is onwijs blij met een eigen kussen of iglo/mandje met deksel, hoewel ze vaker erop dan erin zit. Vermoed wordt dat ze zich de eerste dagen in haar nieuwe huis waarschijnlijk zal verschuilen. Maar als er moeite wordt gedaan om  haar iedere keer opnieuw teder op te pakken en te knuffelen zal ze snel laten zien hoe lief ze is. Ze maakt binnen de kortste keren deel uit van het gezinsleven. Boo kan zichzelf ook prima vermaken; ze speelt graag met speelgoedmuisjes.  Of zij ook met honden overweg kan, is niet bekend. Wel schrikt ze snel dus als er een hond aanwezig is, is een langzame introductie belangrijk en de hond in kwestie moet een lieve, rustige lobbes zijn.

Boo moet in ieder geval de eerste paar maanden binnen blijven. Zij hoeft niet perse naar buiten maar áls er een buitenruimte is, dan moet zij geleidelijk aan én onder begeleiding wennen. De buitenomgeving moet voor Boo wel veilig zijn, zodat zij niet kan ontsnappen uit een tuin of van een balkon kan vallen maar wel lekker kan genieten van het zonnetje.

Wie is op slag verliefd geworden op deze mooie meid en geeft haar een fijne toekomst?