Bilbo Baggins

Bilbo Baggins

Update: Bilbo woont heel fijn samen met vriendje Lolo. Ze zoeken dan ook samen een lieve familie.

Bilbo Baggins, onze Hobbit!

Deze lieve jongeman werd samen met zijn moeder, broer en zusjes op straat gevonden, verscholen onder een auto en was slechts  een paar dagen oud! Bilbo Baggins was in het begin een verlegen kat. Zijn ogen vroegen om liefde, maar hij vond het allemaal heel  erg eng in het asiel

Bilbo werd verhuisd naar een lief opvanggezin. Na twee weken is hij totaal veranderd. Hij wacht zijn opvangmoeder op en begroet haar bij thuiskomst.  Bilbo heeft zo’n ongelooflijk lief karaktertje. Hij is vriendelijk, zachtaardig en absoluut niet agressief. Zo zal hij bijvoorbeeld nooit naar je blazen of zijn klauwtjes uitslaan.  Bilbo laat zich oppakken maar  was in het begin zó nerveus dat  hij eigenlijk weer  weg wilde uit je armen. En in zijn nieuwe thuis komt hij naar zijn opvangmoeder toe, nestelt zich lekker naast haar voeten en geniet van alle aaitjes en kroeltjes, maar het moet (nog) niet te lang duren.  Bilbo heeft  echt even de ruimte en de tijd nodig om iemand te leren kennen en te vertrouwen. Dat lukt redelijk door te spelen en hem te belonen met wat lekkers.

Hij zal waarschijnlijk nooit een  echte schootkat worden maar als hij de tijd, rust en ruimte krijgt, komt hij zeker tegen je voeten of naast je op de bank liggen. Ook speelt hij graag met andere katten in de opvang. Ze verstoppen zich en schieten weer te voorschijn.  Bilbo vindt het prachtig allemaal. Hij  gedraagt zich niet dominant en kan zowel jonge als oudere katten overweg. Hij heeft behoefte aan een lief maatje die hem kan leren om te gaan met mensen.  Aan kinderen is Bilbo niet gewend, hij kan het best geplaatst worden in liefdevol huisje waar geen óf al wat oudere kinderen wonen die geduld hebben.  Ook heeft Bilbo geen ervaring met honden. Wij vermoeden echter wel dat hij overweg zou kunnen met een lieve, vriendelijke hond. Sterker nog, het zou hem kunnen helpen zijn zelfvertrouwen op te krikken.

Bilbo hoeft niet perse naar buiten maar laten we eerlijk zijn: een frisse neus halen op z’n tijd is best lekker. Die buitenruimte moet dan wel absoluut veilig zijn, zodat hij niet kan ontsnappen of van een balkon kan vallen.

De ervaring heeft geleerd dat katten zoals hij tijd nodig hebben om te leren zich helemaal te geven.  Maar als er iemand is die hem liefde, aandacht en zorg geeft, dan  zal hij zich tot een geweldige,  loyale kat ontwikkelen en op termijn lekker bij je komen liggen.

Ben jij die speciale,  geduldige persoon die er de tijd voor wil nemen om  Bilbo Baggins liefde en aandacht te geven?