Belinda

Belinda

Belinda werd gered uit een kattenkolonie. Door de zon waren haar oortjes ernstig verbrand, zoals vaker gebeurt met witte dieren in de hete zon. In de opvang kwam ze er gelukkig snel weer bovenop maar terug naar de kolonie zou opnieuw verbrande oortjes betekenen, met alle nare gevolgen van dien. Ze zit nu dus in de tijdelijke opvang bij een vrijwilliger van het Spaanse asiel en doet het daar geweldig.

Belinda is gek op mensen. Ze komt regelmatig een knuffel halen en is graag bij mensen in de buurt. We denken dat ze zo’n type kat is die gezellig bij je op de bank komt liggen en gewoon graag bij je in de buurt is als je iets aan het doen bent. Het is een echt gezelligheidsdier!

Belinda is ook een lekkerbekje. Als het aan haar ligt eet ze de hele dag door en ze vindt echt alles lekker. Het is dus beter om haar twee keer per dag een portie te voeren in plaats een grote bak eten te laten staan (want dat eet ze anders echt allemaal op!).

Met de andere katten gaat Belinda vriendelijk om. Alleen als er eten in de buurt is kan ze een beetje kribbig zijn. Met honden en kinderen heeft ze nog geen kennis gemaakt maar gezien haar kalme karakter is dit waarschijnlijk geen probleem. Vooral rustige honden en wat oudere kinderen moet prima kunnen. Hoewel Belinda dus graag bij jou binnen is wil ze ook graag naar buiten kunnen. Een groot balkon of kleine, veilige tuin zou heerlijk zijn. Staat Belinda’s gouden mandje bij jou?